Van magazijnstellingen tot daken en van windmolens tot telecommasten. Vrijwel iedereen heeft te maken met werken op hoogte. Vallen is een van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval. Op een werkplek waar het gevaar bestaat van hoogte te vallen, moeten maatregelen worden genomen. Dat moet altijd bij een hoogte van 2,5 meter of hoger, maar ook onder de 2,5 meter moeten maatregelen worden getroffen als sprake is van een risico op vallen.

U kunt bij ons terecht voor alle aspecten die met werken op hoogte en diepte te maken hebben, zoals een training voor uw werknemers speciaal afgestemd op uw situatie. Maar uiteraard ook voor advies, verkoop of keuring van uw valbeveiligingsmiddelen en -systemen. Of huur onze ervaren Rope Access-medewerkers in voor de meest uiteenlopende werkzaamheden op hoogte.

Nieuwe Expertisecenter

In ons nieuwe Expertisecenter, dat met zijn 900 m2 een van de grootste centra op gebied van valbeveiliging in Europa is, worden trainingen gegeven gericht op veilig werken op hoogte en diepte. Ook laten we in onze showroom zien welke mogelijkheden er zijn om werkplekken op hoogte (en diepte) veilig te maken. 

Op het volledig veilig ingerichte oefen dak kunt u vrijwel alle gebruikelijke collectieve en persoonlijke veiligheidsvoorzieningen bekijken. Ook binnenin het Expertisecenter worden diverse voorzieningen gemonteerd gericht op werken op hoogte en diepte. De geboden faciliteiten voldoen aan alle wet- en regelgeving omtrent valbeveiliging.

Het bezoekadres is Heliniumweg 8a, 3133 AX Vlaardingen.

Elke 4e vrijdag van de maand organiseren wij een info-ochtend in ons nieuwe Expertisecenter!  In een ochtend informeren wij u over de geldende wet- en regelgeving bij werken op hoogte en diepte en wat wij daar voor u in kunnen betekenen. Uw deelname aan onze infodag is geheel gratis.

Infodagen

Advies over werken op hoogte


Uw bedrijf komt vaker met valgevaar in aanraking dan u denkt. Omdat er een diversiteit aan situaties denkbaar zijn, en er ook vrijwel evenveel middelen beschikbaar zijn om jezelf te beveiligen, is goed advies van levensbelang. Een onvolledig of verkeerd advies kan leiden tot levensgevaarlijke situaties.

Onze adviseurs hebben veel praktijkervaring en zijn op de hoogte van alle geldende wet- en regelgeving. Zij komen bij u langs op locatie om samen met u om tot zo veilig mogelijke oplossing te komen. 

>> Meer informatie omtrent advies over werken op hoogte

Veilig werken op hoogte doet u met goedgekeurde PBM

Namens een groot aantal toonaangevende fabrikanten zijn we geaccrediteerd om de verplichte jaarlijkse keuring van producten en systemen uit te voeren. We zijn specialist in het keuren van valstopblokken en reddingssets van de meest toonaangevende merken.

Rope access


Werkzaamheden waar een hoogwerker niet of nauwelijks bij kan. Een locatie waar een steiger te groot of te ingewikkeld wordt. Te hoog, te diep, te complex? Niet voor onze Rope Access medewerkers! 

Onze Rope Access specialisten komen met behulp van klim- en abseiltechnieken overal bij. Ook de plaatsen waarvan u dacht dat ze onbereikbaar waren.

>> Meer informatie over Rope Access

Ons aanbod van trainingen werken op hoogte

Wij verzorgen moduletrainingen, branchetrainingen (bijvoorbeeld GWO-training) en maatwerktrainingen. Het voordeel van een training op maat is dat deze volledig wordt toegespitst op de werkzaamheden die de medewerkers van uw bedrijf uitvoeren.

Installatie van valbeveiligingssystemen


Wanneer heeft uw bedrijf te maken met valgevaar? Er is in elk geval sprake van valgevaar bij aanwezigheid van risicoverhogende omstandigheden, openingen in vloeren, of als het gevaar bestaat om 2,5 meter of meer te vallen. Ongeacht of dat op het dak is, aan het plafond of aan de gevel: de veiligheidsvoorschriften gelden op elk terrein. 

Safe Site - Powered by Mennens levert en installeert systemen van gerenommeerde merken, zoals 3M, Honeywell, ABS Safety en Tractel. Deze systemen worden altijd afgestemd op uw specifieke situatie, werkzaamheden en locatie. Uiteraard voldoen alle valbeveiligingssystemen aan de geldende NEN-normen.

Assortiment valbeveiliging

Mennens biedt genormeerde persoonlijke en permanente  valbeveiligingsmiddelen. O.a: valharnassen, valstopblokken, (kooi)ladders, trappen, vouw- en rolsteigers, ankerpunten, systemen en reddingsmateriaal.