Van magazijnstellingen tot daken en van windmolens tot telecommasten. Vrijwel iedereen heeft te maken met werken op hoogte. Vallen is een van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval.

Veilig werken op hoogte

Op een werkplek waar het gevaar bestaat van hoogte te vallen, moeten maatregelen worden genomen. Dat moet altijd bij een hoogte van 2,5 meter of hoger, maar ook onder de 2,5 meter moeten maatregelen worden getroffen als sprake is van een risico op vallen.

U kunt bij ons terecht voor alle aspecten aangaande veilig werken op hoogte, zoals een training voor uw werknemers speciaal afgestemd op uw situatie. Maar uiteraard ook voor advies, verkoop of keuring van uw valbeveiligingsmiddelen en -systemen. Of huur onze ervaren Rope Access-medewerkers in voor de meest uiteenlopende werkzaamheden op hoogte.

Nieuwe Expertisecenter

In ons nieuwe Expertisecenter, dat met zijn 900 m2 een van de grootste centra op gebied van valbeveiliging in Europa is, worden trainingen gegeven gericht op veilig werken op hoogte en diepte. Ook laten we in onze showroom zien welke mogelijkheden er zijn om werkplekken op hoogte (en diepte) veilig te maken. 

Op het volledig veilig ingerichte oefen dak kunt u vrijwel alle gebruikelijke collectieve en persoonlijke veiligheidsvoorzieningen bekijken. Ook binnenin het Expertisecenter worden diverse voorzieningen gemonteerd gericht op werken op hoogte en diepte. De geboden faciliteiten voldoen aan alle wet- en regelgeving omtrent valbeveiliging.

Het bezoekadres is Heliniumweg 8a, 3133 AX Vlaardingen.

Elke 4e vrijdag van de maand organiseren wij een info-ochtend in ons nieuwe Expertisecenter!  In een ochtend informeren wij u over de geldende wet- en regelgeving bij werken op hoogte en diepte en wat wij daar voor u in kunnen betekenen. Uw deelname aan onze infodag is geheel gratis.

Infodagen

Advies over werken op hoogte


Je bedrijf komt vaker met valgevaar in aanraking dan je denkt. En het aanbod aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is al net zo divers. Daarom is deskundig advies van levensbelang. Een onvolledig of onjuist advies kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. 

Onze adviseurs hebben veel praktijkervaring en zijn op de hoogte van alle geldende wet- en regelgeving. Zij komen bij je langs om samen met jouw tot een zo veilig mogelijke oplossing te komen. 

Veilig werken op hoogte doet u met goedgekeurde PBM

Namens een groot aantal toonaangevende fabrikanten
zijn we geaccrediteerd om de verplichte jaarlijkse
keuring van producten en systemen uit te voeren. We
zijn specialist in het keuren van valstopblokken en
reddingssets van de meest toonaangevende merken.

Rope access


Werkzaamheden op een plek waar een hoogwerker niet of nauwelijks bij kan? Een locatie waar een steiger niet past? Onze Rope Access-specialisten komen met behulp van klim- en abseiltechnieken overal bij. Zij zijn IRATA-opgeleid en beschikken over een VCA- en EHBO-certificaat.

Ook hebben ze ruime ervaring met klim- en reddingstechnieken. 

Ons aanbod van trainingen werken op hoogte

Wij verzorgen moduletrainingen, branchetrainingen (bijvoorbeeld GWO-training) en maatwerktrainingen. Het voordeel van een training op maat is dat deze volledig wordt toegespitst op de werkzaamheden die de medewerkers van uw bedrijf uitvoeren.

Installatie van valbeveiligingssystemen


Is er sprake van valgevaar bij aanwezigheid risicoverhogende omstandigheden, openingen in vloeren, of als het gevaar bestaat om 2,5 meter of meer te vallen. 

Onze experts nemen hierbij daarom graag de installatie van valbeveiliging uit handen en denken hier vanaf de ontwerpfase over mee. Of zij komen langs voor een werkopname op de bestaande locatie. 

Assortiment valbeveiliging

Mennens biedt genormeerde persoonlijke en permanente  valbeveiligingsmiddelen. O.a: valharnassen, valstopblokken, (kooi)ladders, trappen, vouw- en rolsteigers, ankerpunten, systemen en reddingsmateriaal.