Bij Mennens werken we maatschappelijk verantwoord. Lees meer over onze focus-speerpunten. 

1. Aantrekkelijk werkgeverschap

Bij Mennens willen we voor alle medewerkers een aantrekkelijke werkgever zijn. Daarom bestrijden we actief discriminatie, pesten of andere vormen van ontoelaatbaar gedrag op de werkvloer. Tegelijk luisteren we goed naar onze medewerkers en peilen we regelmatig hun mening over werken bij Mennens. Zo laten we jaarlijks een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren door een externe, onafhankelijke partner. 

2. Impact op milieu verlagen

Doorlopend zoeken we naar kansen om onze impact op het milieu nog verder te verlagen. Een speciaal aangestelde groepsmanager kijkt naar duurzaamheidskansen en brengt adviezen op 4 gebieden: 

•    transport (mensen en goederen)
•    energieverbruik
•    milieuvriendelijke producten 
•    recycling

Vervolgens implementeren de lokale vestigingen de adviezen van de groepsmanager. Tegelijk helpen we ook onze relaties duurzame keuzes te maken. Zo adviseren onze service-engineers o.a. bij het kiezen van het juiste materieel (zoals kabels) en milieuvriendelijke smeer- en onderhoudsmiddelen. Voor een zo lang mogelijke levensduur van producten en installaties. 

3. Duurzame relaties

Bij Mennens gaan we voor stabiele langetermijnrelaties met leveranciers. Hiervoor stelden we een gedragscode op. Zo gaan we onder meer alleen in zee met leveranciers die hun medewerkers respectvol behandelen en hen op een veilige manier laat werken. Ook stellen we hoge eisen wat betreft milieuvriendelijkheid. 

4. Lokaal betrokken

Bij Mennens dragen we de lokale gemeenschap een warm hart toe. Daarom ondersteunen onze vestigingen verschillende lokale projecten op het vlak van sport, onderwijs en milieu. Zo sponsort onze vestiging in Rotterdam de Dirk Kuyt Foundation. Deze organisatie focust zich op alle aangepaste sporten: van G-voetbal en rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. Sporten speelt immers ook een belangrijke rol bij sociale integratie.

Duurzame ontwikkeling

Mennens maakt deel uit van Axel Johnson International en zijn groepsbrede duurzaamheidswerk. Duurzaamheid is een van de leidende principes van de groep én een fundamenteel onderdeel van de bedrijfsstrategie. Axel Johnson International gelooft in bedrijven als een drijvende kracht voor verandering. Lees meer over hoe de groep werkt aan een duurzamere industrie op de speciale duurzaamheidswebsite van Axel Johnson International.