De kosten voor het bouwen van een steiger of het huren van een kraan wegen vaak niet op tegen de uitvoering van de inspectie zelf. In sommige gevallen is het zelfs niet mogelijk om steigers te plaatsen. Wanneer een gebouw, constructie of installatie geïnspecteerd moet worden is het in deze gevallen een oplossing om via Rope Access de inspectie uit te voeren.

 

Projecten

Attractiepark Walibi

Rope acces - inspectiewerk Walibi

De Goliath is een stalen achtbaan in het attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen. Met een hoogte van 46,8 meter is het voor de technische dienst lastig om met behulp van een hoogwerker de gehele achtbaan te controleren. Onze Rope Acces medewerkers hebben de moeilijk bereikbare delen van de Goliath gecontroleerd op lasnaden en vervormingen.


 

De Hef Rotterdam

Rope access - Inspectiewerk - Hefbrug Rotterdam

De Koningshavenbrug in Rotterdam, ook wel De Hef genoemd, verbond decenia lang Noord met Zuid. De oude spoorbrug is, sinds de Willemsspoortunnel in gebruik is, een monument geworden en een icoon in de skyline van Rotterdam. Gemeentewerken Rotterdam heeft ons gevraagd de staat van de brug te controleren. Gedurende drie weken hingen de Rope Access medewerkers in de touwen en controleerden de pilonen van de brug op roest en vervorming.


 

Twence Hengelo

De afvalverwerkingscentrale in Hengelo maakt al jaren gebruik van onze Rope Access medewerkers. Zo is de gehele schoorsteen zowel binnen als buiten geïnspecteerd, is er bij de nieuwbouw op diverse terreinen assistentie verleend en zijn leidingen geschilderd door middel van touwtechnieken.

 


Andere Rope Access werkzaamheden