Werk je regelmatig met hydraulisch (hogedruk) gereedschap? Dan beschik je over een enorme kracht in handen. Dankzij de olie onder een hoge druk van 700 bar, verplaats je de meest zware lasten. Zo hef je met een cilinder van 2,6 kilo eenvoudig een last van 20.000 kilo. Of verplaats je een last van 500.000 kilo met gemak horizontaal. Hierbij draait alles om gecontroleerde kracht en veiligheid.

Vaak worden de risico’s van werken met hydrauliek niet goed ingeschat. Maar werken met hydraulische gereedschappen onder een druk van 700 bar is niet zomaar iets. Wat vooraf onbelangrijk lijkt, kan achteraf verstrekkende gevolgen hebben.
 

Download onze whitepaper


Waar kun je op letten? Wat zijn de risico’s? Hoe voorkom je ongelukken? En daarmee stilstand van je dagelijks proces? In dit whitepaper lees je praktische tips en adviezen voor veilig werken met hydrauliek. Van opslag en vervoer tot keuring en inspectie. Doe waardevolle inzichten op en ontdek de belangrijkste aandachtspunten.

 

[hubspot]

 

De voordelen van veilig werken met hydrauliek

Veiligheid bij het werken met hydrauliek is essentieel voor bedrijven die hydraulische systemen gebruiken. Hier zijn enkele voordelen die je kunt verwachten als je veilig werkt met hydrauliek:

  • Verbeterde werknemersveiligheid: Het is van cruciaal belang om een veilige werkomgeving voor werknemers te waarborgen. Door veilig te werken met hydrauliek worden de risico's op ongevallen tot een minimum beperkt.

  • Verhoogde operationele efficiëntie: Door veilig te werken met hydrauliek zorg je ervoor dat de systemen en apparatuur in optimale conditie blijven. Dit resulteert in een hogere productiviteit en efficiëntie op de werkplek.

  • Verminderde kosten: Ongelukken en storingen kunnen leiden tot reparatiekosten en verloren productietijd. Met de juiste veiligheidsmaatregelen beperk je risico's, waardoor de kosten drastisch worden verminderd.

  • Betere naleving van regelgeving: Onze whitepaper helpt je te voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften en industrienormen, wat zorgt voor een vlotte bedrijfsvoering en het voorkomen van eventuele juridische problemen.