Nieuws

Werk veiliger bij randen, met Edge Tested-verbindingsmiddelen

Stel je voor: je werkt op hoogte. Uiteraard kies je eerst voor een verbindingsmiddel waarmee je niet over de rand kunt vallen. Om 100% veilig te zijn, moet het verbindingsmiddel korter zijn dan de afstand van het ankerpunt tot aan de rand. In veel situaties is dit echter niet werkbaar en kiezen gebruikers voor in lengte verstelbare veiligheidslijnen of valstopblokken. Ik deel graag mijn inzichten hierover.

Gebruikersgewicht valbeveiliging: weeg ook de uitrusting mee

Bij de keuze van persoonlijke valbeveiliging is één van de aandachtspunten het gebruikersgewicht. Dit is absoluut essentieel voor de veiligheid van de gebruiker. De meest verkochte valbeveiligingsmiddelen zijn slechts geschikt voor 100 kg gebruikersgewicht, omdat de producent dit gelijkstelt aan het testgewicht dat omschreven staat bij de normtesten.

Uitdagend project Mennens voor levering 30 Tons bovenloopkraan bij FBE

Onze klant Folding Boxboard Eerbeek (FBE) stond voor een uitdaging. Voor een nieuwe perspartij was een 30-tons kraan nodig. Eén van de bijzonderheden hierbij was dat de kraan via een dakluik naar binnen moest worden gebracht. Daarnaast is de ruimte in de hal erg beperkt om met zo’n grote kraan te manoeuvreren. Het was in ieder geval geen alledaagse klus.

Keuring valbeveiliging op schip van RollDock Shipping B.V.

Volgens de Arbowet moeten alle veiligheidsmiddelen voor werken op hoogte jaarlijks worden gekeurd. Voor de keuring op hun schepen, schakelt RollDock Shipping B.V. hiervoor al jaren de hulp in van Mennens (en voorheen Safe Site). Zo ook op hun schip de BigRoll Beaufort. Mennens zorgt ervoor dat alle veiligheidsmiddelen aan de strenge eisen voldoen én dat tegelijk het werk op de BigRoll Beaufort doorgaat.