Nieuws

Mennens luidde 2021 uit met bijzondere projecten

Mennens sluit 2021 af met 135 geplaatste bovenloopkranen. Onze klanten kozen met name voor enkelligger en dubbelligger bovenloopkranen. Wij bouwden deze in uiteenlopende afmetingen, om zo de meest diverse werklasten aan te kunnen. Ook verzorgde Mennens dit jaar tal van losse projecten, zoals kolomzwenkkranen, wandzwenkkranen en portaalconstructies. 

Wij verzorgen veilig en efficiënt de complexe klus op hoogte of diepte

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van rope access. Deze toegangsmethode van werken op hoogte (of diepte) door middel van touwtechnieken blijkt door de duidelijke en strikte procedures bijzonder efficiënt en veilig. “Recent nog hebben we op hoogte de verstopte sprinklers van een olie-opslagtank gerepareerd. rope access was daarvoor de aangewezen methode”, vertelt Bart Schoor, coördinator rope access bij Safe Site – Powered by Mennens.

Valbeveiliging: PBM-klasse 3

We weten maar al te goed wanneer we persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) moeten gebruiken. Aangepaste kleding, helmen, handschoenen, veiligheidsbril, check. En als we op 2,5 meter of hoger werken, komen daar ook de valbeveiligingsmiddelen bij. Precies zoals het voorgeschreven staat in de Arbowet. FOUT! Het is een van de meest gemaakte fouten in de business: dat je valbeveiliging pas vanaf 2,5 meter hoogte nodig zou hebben.

Trekbank Dongen: grootste capaciteit van Europa

Hijsmaterieel (her)testen en keuren met trekproeven, het kan bij Mennens. Iedere vestiging heeft een eigen (mobiele) trekbank om stroppen, ankers, blokken, hijsjukken en staalkabels te testen. Onze trekbank in Dongen heeft de grootste capaciteit binnen Europa: hij kan met gemak 14.000 kN aan. Lees meer over onze trekbank en ontdek hoe een test op deze bank verloopt.