Nieuws

Werken in een besloten ruimte

Veel werkplekken bevatten gebieden die worden beschouwd als "besloten ruimten". Een besloten ruimte is een moeilijk te betreden werkplek. Hoewel deze ruimten in principe niet bedoeld zijn voor mensen, moeten ze toch met regelmaat betreden worden voor bijvoorbeeld inspecties, reparaties, of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. 

Veiligheid kan ook mooi zijn - én eenvoudig

Als ontwerper bent u wettelijk verantwoordelijk voor veiligheid tijdens de onderhoudsfase. Het is dus belangrijk dat tijdens het ontwerpen van een gebouw al aan valbeveiliging gedacht wordt. Het goede nieuws: veiligheid hoeft niet moeilijk te zijn, en ook niet lelijk – mits u zich goed laat adviseren. Safe Site Valbeveiliging, onderdeel van de Mennens Groep, kan in het nieuwe Expertisecentrum laten zien wat de mogelijkheden zijn. 

Mennens en Safe Site bundelen krachten

Per 1 januari 2020 integreert Safe Site Valbeveiliging met Mennens Rotterdam, specialist in staalkabel, hijs- en heftechniek, in Vlaardingen. Het merk blijft bestaan als Safe Site – Powered by Mennens. Dankzij het samensmelten van de diensten en de ingebruikname van een nieuw expertisecenter voor werken op hoogte en diepte kunnen we klanten nog beter, completer en flexibeler van dienst zijn, meer kennis bieden en beter ondersteunen. 

Valbeveiliging en beton: een perfecte combinatie!

Beton is in de bouw een van de meest voorkomende grondstoffen. Het plaatsen of storten hiervan gebeurt regelmatig op hoogte. Valbeveiliging is noodzakelijk, maar collectieve bescherming is niet altijd mogelijk. Safe Site biedt hiervoor verschillende slimme oplossingen. 

Veiligheid als onderdeel van de ontwerpfase

Vaak wordt er pas over de veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden nagedacht als het gebouw er eenmaal staat. De airco-units moeten onderhouden worden of de zonnepanelen schoongemaakt. Dan komen we erachter dat we nog allerlei voorzieningen moeten treffen om aan de wettelijke veiligheidsnormen te voldoen. Dit levert achteraf onnodig veel kosten en extra werk op.