Nieuws

Mennens zoekt het hogerop bij luchtvaartmaatschappij

Mennens inspecteert, keurt en onderhoudt al een aantal jaar het kranenpark van een luchtvaartmaatschappij. Dit betreft in totaal 350 hijsinstallaties, waaronder bovenloopkranen, takels en specifieke kranen omgebouwd tot werkplatform zodat mensen veilig op en aan vliegtuigen kunnen werken. Dit kranenpark moet goed en betrouwbaar kunnen functioneren. Stilstand van een kraan betekent grote uitdagingen in planning en brengt in het ergste geval hoge kosten met zich mee.

Mennens gaat 24 bovenloopkranen voor NS Treinmodernisering in Haarlem leveren

Mennens gaat een groot gedeelte van het kranenpark leveren aan NS Treinmodernisering in Haarlem. Het gaat om 24 bovenloopkranen. De werklasten variëren van 4 ton (21 stuks) tot 16 ton (3 stuks) met profiel en kokerliggers. Alle kranen hebben een overspanning van ruim 17 meter. Voor een optimale zichtbaarheid zijn de 16 tons kranen tevens voorzien van ledverlichting.

Het gebeurt nooit, tot het gebeurt

Medewerkers werken regelmatig op hoogte. Dat hoeft niet altijd twintig meter hoog in een silo te zijn, het kan ook gaan om werken op een steiger van drie meter hoog. Juist in die tweede situatie, bij werken op geringe hoogte, gebeuren de meeste ongelukken. Vaak gewoonweg door te weinig bewustwording van de gevaren. ‘Ach, zo hoog is het niet.’ ‘We werken al jaren zo en er is nog nooit wat gebeurd.’ Tot het gebeurt…

Altijd veilig op hoogte en op diepte

Wie met hijs- en hefmiddelen of op hoogte werkt, wil er zeker van zijn dat hij of zij veilig werkt. Dat betekent niet alleen dat je over de beste producten moet beschikken, maar ook over de kennis om daar goed mee om te gaan. En beide kun je halen bij Mennens. Al sinds 1888 een gerenommeerde naam als het gaat om staalkabel, hijs- en heftechniek en valbeveiliging.