Nieuws

Veilig werken op het dak bij Wavin

Wavin, Europees marktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen, had één doel toen ze Mennens benaderden: veilig werken op het dak. Daar bevinden zich bijvoorbeeld filterunits waarvan de filters regelmatig vervangen moeten worden, airco-units die onderhoud vergen, lichtkoepels die gereinigd moeten worden en dakbedekking die soms aan reparatie toe is.

Werken in een besloten ruimte

Veel werkplekken bevatten gebieden die worden beschouwd als "besloten ruimten". Een besloten ruimte is een moeilijk te betreden werkplek. Hoewel deze ruimten in principe niet bedoeld zijn voor mensen, moeten ze toch met regelmaat betreden worden voor bijvoorbeeld inspecties, reparaties, of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. 

Veiligheid kan ook mooi zijn - én eenvoudig

Als ontwerper bent u wettelijk verantwoordelijk voor veiligheid tijdens de onderhoudsfase. Het is dus belangrijk dat tijdens het ontwerpen van een gebouw al aan valbeveiliging gedacht wordt. Het goede nieuws: veiligheid hoeft niet moeilijk te zijn, en ook niet lelijk – mits u zich goed laat adviseren. Safe Site - Powered by Mennens kan in het nieuwe Expertisecentrum laten zien wat de mogelijkheden zijn. 

Mennens en Safe Site bundelen krachten

Per 1 januari 2020 integreert Safe Site Valbeveiliging met Mennens Rotterdam, specialist in staalkabel, hijs- en heftechniek, in Vlaardingen. Het merk blijft bestaan als Safe Site – Powered by Mennens. Dankzij het samensmelten van de diensten en de ingebruikname van een nieuw expertisecenter voor werken op hoogte en diepte kunnen we klanten nog beter, completer en flexibeler van dienst zijn, meer kennis bieden en beter ondersteunen.