Nieuws

Veilig zonnepanelen installeren of niet? 7 dooddoeners uit de praktijk

Veilig zonnepanelen leggen op schuine daken, er is veel om te doen. En niet zomaar. Het aantal ongelukken schiet door het dak. Meer dan eens kennen die ongelukken een fatale afloop. En hoewel niemand ’s ochtends de ambitie heeft om ’s avonds niet meer thuis te komen, spreek ik regelmatig installateurs die hun redenen hebben om niet te investeren in veiligheidsvoorzieningen. Terecht, of niet?

MAATT en Covebo laten medewerkers veilig werken

MAATT bestaat uit ‘strijders in de installatietechniek’: een groep van gemêleerde professionals, van zonnepanelenmonteurs en elektriciens tot loodgieters en servicemonteurs. Voor nieuwe medewerkers en uitzendkrachten werkt MAATT samen met uitzendbureau Covebo. Bij beide bedrijven staat veiligheid voorop. Daarom bezochten ze samen het Expertisecenter van Safe Site – Powered by Mennens voor een instructie over veilig werken op hoogte.

Gebruik de juiste smeermiddelen

Naast inspectie is onderhoud van staalkabel belangrijk. Door staalkabels regelmatig te smeren met het juiste smeermiddel houd je de staalkabel langer in een goede conditie. Smeermiddelen stoten alleen geen stof af. Vandaar is het smeren af te raden als de staalkabel in een stoffige omgeving gebruikt wordt.