Nieuws

Wie de ladder beklimmen wil, moet van de onderste sport beginnen.

We zien het als missie om organisaties en haar medewerkers het belang te laten zien van een veilige werkplek op hoogte en diepte voor iedereen. Onze infodagen in ons nieuwe Expertisecenter hebben als doel om u van de nodige kennis te voorzien met betrekking tot bewustwording, risico's inventariseren en het creëren van een veilige werkplek door gebruik van de juiste combinatie collectieve en persoonlijke valbeveiliging.

Valbeveiliging: PBM-klasse 3

We weten maar al te goed wanneer we persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) moeten gebruiken. Aangepaste kleding, helmen, handschoenen, veiligheidsbril, check. En als we op 2,5 meter of hoger werken, komen daar ook de valbeveiligingsmiddelen bij. Precies zoals het voorgeschreven staat in de Arbowet. FOUT! Het is een van de meest gemaakte fouten in de business: dat je valbeveiliging pas vanaf 2,5 meter hoogte nodig zou hebben.

Trekbank Dongen: grootste capaciteit van Europa

Hijsmaterieel (her)testen en keuren met trekproeven, het kan bij Mennens. Iedere vestiging heeft een eigen (mobiele) trekbank om stroppen, ankers, blokken, hijsjukken en staalkabels te testen. Onze trekbank in Dongen heeft de grootste capaciteit binnen Europa: hij kan met gemak 14.000 kN aan. Lees meer over onze trekbank en ontdek hoe een test op deze bank verloopt.