Nieuws

Advies veilig werken door training, middelen en advies

In zijn nieuwe Safe Site Expertisecenter in Vlaardingen verzorgt Mennens veiligheidstrainingen voor werken op hoogte en diepte. Daarnaast biedt het bedrijf ook veiligheidsmiddelen, en advies daarover; drie onmisbare elementen om werknemers veilig te laten werken. Volgens de Arbowet moeten werkgevers zorgen voor een veilige werkplek.

Onderschat niet het gevaar van overschatting

Het is bijna niet voor te stellen: elke week vallen er gemiddeld zo’n 2 personen tijdens werkzaamheden op hoogte. In 2019 ging het om 103 vakmensen. Toch hoort Dirk van Blijswijk, productspecialist valbeveiliging en manager Expertisecenter Safe Site – Powered by Mennens, vaak: ‘Vallen? Dat gebeurt ons niet.’ Juist dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Onderschat niet het gevaar van overschatting.

De top 5 dooddoeners over valbeveiliging

Werken op hoogte moet veilig zijn, daar zijn we het allemaal over eens. Toch zijn er in de praktijk veel vakmensen die er hun eigen draai aan geven als het gaat over valbeveiliging. Dit zijn de top 5 dooddoeners die Dirk van Blijswijk, productspecialist valbeveiliging en manager Expertisecenter Safe Site – Powered by Mennens, in de afgelopen vijftien jaar meerdere keren voorbij heeft horen komen.