Nieuws

Trekbank Dongen: grootste capaciteit van Europa

Hijsmaterieel (her)testen en keuren met trekproeven, het kan bij Mennens. Iedere vestiging heeft een eigen (mobiele) trekbank om stroppen, ankers, blokken, hijsjukken en staalkabels te testen. Onze trekbank in Dongen heeft de grootste capaciteit binnen Europa: hij kan met gemak 14.000 kN aan. Lees meer over onze trekbank en ontdek hoe een test op deze bank verloopt.

Precisiewerk: magnetic rope testing voor Sappi

Papierproducent Sappi in Maastricht vertrouwt al ruim 15 jaar op de hijs- en hefexpertise van Mennens. We verzorgen o.a. de keuring, inspectie en het onderhoud aan 35 bedrijfskritische bovenloop- en walshijskranen. Om nóg beter en betrouwbaarder zicht te houden op de conditie van de hijskabels, kiest Sappi nu voor een pilot met magnetic rope testing (MRT) door Mennens. 

Hoe een staalkabel bevestigen?

Installeer de staalkabel op een juiste manier voor veilig gebruik en om uw installatie en product niet te beschadigen. In dit artikel vindt u advies over hoe de haspel met staalkabel moet worden ingeschoren. Advies over hoe de nieuwe kabel moet worden verbonden met de oude kabel voor een juiste installatie. En hoe de nieuwe kabel in gebruik te nemen én hoe de staalkabel indien nodig kan worden gekapt.