Nieuws

Voorkom ongevallen met hydrauliek: wat je moet weten over de Arbowet en EKH

Werken met hydraulisch aangedreven materieel betekent dat je werkt met apparatuur dat onderhevig is aan hoge druk. Als je hier onvoldoende zorgvuldig mee omgaat, kan dit leiden tot schade of (ernstig) lichamelijk letsel. De Arbowet en EKH-richtlijnen bieden handvatten voor het keuren van hydraulisch materieel. In dit artikel vertel ik er meer over.

Bericht van: Stefan Broks - accountmanager bij Mennens

Opslag en vervoer van hydraulisch materieel: schadeveroorzaker nummer 1

Opslag van hydraulische componenten en slangen is een belangrijk aandachtspunt voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het materieel. Foutief opslaan van deze onderdelen kan leiden tot schade en een verkorte levensduur. In dit artikel lees je waar je rekening mee kunt houden bij de opslag van hydraulische componenten en slangen.

Bericht van: Stefan Broks – Accountmanager bij Mennens

Lekkende cilinders: oorzaken, gevolgen en voorkomen

In de praktijk spreek ik als hydrauliekexpert met veel klanten over cilinders. Veelvoorkomende onderwerpen zijn lekken en reparaties. Dan hoor ik vaak de kreet: “Oh, maar de cilinder lekt toch niet?” Schijn bedriegt bij hogedrukhydrauliek. De krassen waardoor lekken ontstaan, zijn namelijk lastig te zien. Waarom is dit zo?
Bericht van: Stefan Broks – Accountmanager bij Mennens