Wie werkt met hydrauliek, werkt met gereedschap onder zeer hoge druk. Veiligheid is van groot belang. Dat vraagt om correct gebruik en bewustwording van de risico’s Wat zijn de aandachtspunten vóór, tijdens en ná gebruik? Gebruik je ‘BRAIN’.

Het BRAIN-principe heeft als doel om bij het gebruik van hydrauliek even uit je dagelijkse routine te stappen en je gezonde verstand te gebruiken. Zodat je zelf veilig werkt, maar de collega die het hydrauliek gereedschap na jou gebruikt óók.

 

Laat je adviseren

Wil je meer informatie over veilig werken met hydrauliek? Benieuwd wat de risico’s zijn in jouw organisatie en hoe je de risico’s zoveel mogelijk beperkt? Neem dan contact op met een Mennens-vestiging bij jou in de buurt.

Dus, aan de slag met hogedruk hydrauliek?

Onthoud dan:

  • Bestudeer vooraf de instructies en gebruik het gereedschap zoals dit bedoeld is
  • Ruim je werkomgeving op en creëer een veilige werkplek
  • Altijd werken met persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Inspecteer je gereedschap: periodiek onderhoud en keuring is een must
  • Nooit werken met beschadigd gereedschap!
     

Praktische tips en inzichten

Lees bijvoorbeeld hoe je omgaat met opslag en vervoer van hydrauliek, waar je op kunt letten bij de gebruikerscontrole, krijg 10 tips voor veilig gebruik van cilinders en pompen en ontdek hoe je lekkende cilinders voorkomt.
 

Hydrauliekexperts over bewustwording

Bekijk ook de YouTubevideo’s van Holmatro, hydrauliekexpert en partner van Mennens. In deze video’s geven experts tips om veilig met hydrauliek te werken.

Download onze whitepaper


Waar kun je op letten? Wat zijn de risico’s? Hoe voorkom je ongelukken? En daarmee stilstand van je dagelijks proces? In dit whitepaper lees je praktische tips en adviezen voor veilig werken met hydrauliek. Van opslag en vervoer tot keuring en inspectie. Doe waardevolle inzichten op en ontdek de belangrijkste aandachtspunten.

 

[hubspot]

 

Kennisdossier hydrauliek

Met hydraulisch (hogedruk) gereedschap in handen, beschik je over een enorme kracht. Waar kun je op letten? Wat zijn de risico’s? Hoe voorkom je ongelukken? En daarmee stilstand van je dagelijks proces? Holmatro en Mennens praten je bij.