Staalkabels zijn er in oneindig veel soorten en maten. Wordt het 6 of 8 strengs? Blank of verzinkt? Langslag- of kruisslag? Wel of niet draaivrij? Wel of niet verdicht? En welke eindverbinding kies je? Elke toepassing vraagt om een specifieke aanpak.  Laat je adviseren door onze experts.

Ben je betrokken bij de realisatie van een installatie? Laat je tijdig informeren over de juiste keuze van de staalkabel. Dan gaan we samen in overleg om er voor te zorgen dat de juiste staalkabel bijdraagt aan een continu bedrijfs- of productieproces. En dat de kabel optimaal presteert in de specifieke situatie. Ook adviseren we je over veilig gebruik en onderhoud. 

 

Advies bij engineering 


Onze experts beschikken over jarenlange kennis en expertise in staalkabeltoepassingen. Zij verdiepen zich in de constructie of installatie, de omgeving waarin de staalkabel wordt gebruikt en de omgevingsfactoren waaraan de staalkabel wordt blootgesteld. 

Zij kennen de normen en weten welke staalkabel voor welke toepassing het meest geschikt is. Wij staan je graag terzijde tijdens de engineering en adviseren je o.a. over:

  • kabelconstructie
  • kabeldiameter
  • breekkracht 
  • treksterkte
  • omgevingsfactoren
  • materiaalsoorten 
  • vetting
  • kabelloop
  • eindverbindingen
  • onderhoud en inspectie

Specifieke wensen?

Laat je informeren. Bij Mennens assembleren we de staalkabels zo gewenst volledig op maat. Zodat de staalkabel bijdraagt aan het beoogde resultaat. Bekijk ons assortiment of neem contact met ons op! 

Bekijk de Mennens Video Podcast 'Kies de juiste staalkabel voor elke toepassing' 


Michel de Vos in gesprek met Frits van Boetzelaer, productspecialist staalkabel.

[hubspot]

 

Meer weten over staalkabels


 

Samenvatting podcast 'kies de juiste staalkabel voor elke toepassing'


Elke toepassing of machine vereist een specifiek soort staalkabel, en dit wordt meestal bepaald door de fabrikant van de machine. In sommige gevallen kan het voorkomen dat de voorgeschreven kabel niet beschikbaar is, waardoor er in overleg met de klant moet worden gezocht naar een alternatief dat wel voorhanden is en geschikt is voor de betreffende toepassing.

Om te bepalen welk type kabel nodig is voor een bepaalde toepassing, wordt er gekeken naar factoren zoals het type constructie van de kabel, de draairichting en de specifieke eisen van de toepassing. Wanneer een klant een vraag heeft over het vervangen of repareren van staalkabels, kan er hulp worden geboden door de situatie te analyseren en passend advies te geven. In sommige gevallen kan ook de montage van de nieuwe staalkabels verzorgd worden.

Bij de montage is de voorbereiding, veiligheid en communicatie tussen verschillende partijen, zoals leveranciers en de lokale overheid, cruciaal. In bepaalde situaties, zoals bij het werken in een stad met veel verkeer en voetgangers, kunnen extra voorzorgsmaatregelen nodig zijn, zoals het aanvragen van vergunningen of het organiseren van afzettingen.

Staalkabels moeten ook onderhouden worden, afhankelijk van de omstandigheden. Dit kan variëren van smeren tot het vermijden van smering in een erg stoffige omgeving. Daarnaast kunnen gebruikte staalkabels gerecycled worden, wat bijdraagt aan de duurzaamheid omdat het een minimale impact op het milieu heeft.