Veilig werken op hoogte doe je met goedgekeurde PBM


Volgens de arbo-wet (Arbeidsomstandighedenbesluit; Artikel 7.4a. Keuringen & NEN-EN 365 norm) dienen persoonlijke valbeveiligingsmiddelen als valharnassen, vallijnen, lijnklemmen, vangwagens, etc. minimaal eens per jaar te worden gekeurd. Het keuren van de meeste PBM dient te worden uitgevoerd door een aantoonbaar bevoegd persoon. Voor sommige producten (o.a. valblokken) en systemen dient de inspecteur door de fabrikant te zijn opgeleid en geaccrediteerd.

Namens een groot aantal toonaangevende fabrikanten is Safe Site geaccrediteerd om de verplichte jaarlijkse keuring van producten en systemen te mogen uitvoeren. We zijn specialist in het keuren van valstopblokken van de meest toonaangevende merken. Valbeveiliging keuren kan op locatie of bij ons op één van de Mennens-vestigingen.

Van alle te keuren middelen wordt er een certificaat afgegeven. Voor direct inzicht en downloaden van uw certificaten, werken we met de online applicatie Certif. Je hebt hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je meer informatie over een inspectie en keuring valbeveiliging?

Neem online contact met ons op. Onze experts helpen je zo snel mogelijk verder.

Inspectie van valbeveiligingssystemen


Onze medewerkers inspecteren op locatie al jouw valbeveiligingsystemen. Dit houdt in dat alle inspectiecriteria worden gecontroleerd en dat er, indien nodig, trekproeven worden uitgevoerd.

Naderhand wordt alles gelabeld en/of gestickerd en ontvang je een certificaat van goedkeuring als bewijs. Bij eventuele afkeur worden de producten gemarkeerd en ontvang je advies voor herstel.

Het juiste adres voor keuring van jouw valblokken


Onze experts beschikken over de certificaten om vrijwel alle valblokken te mogen keuren. We nemen daarmee een unieke positie in Nederland in door de opleiding en accreditering voor het keuren van vrijwel alle gerenommeerde merken. Daarnaast zijn wij in het bezit van het Rode Safety Sign (keurmerk onderhoud valbeveiliging).

Voor een grondige keuring moeten valblokken uit elkaar gehaald worden. Een secuur en specialistisch karwei dat niet iedereen zomaar mag doen. Alleen door de fabrikant getrainde bedrijven en medewerkers zijn hiertoe bevoegd. 

Hier onder staan de meest voorkomende merken valstopblokken op de Nederlandse markt. Wij zijn voor o.a. de onderstaande merken geaccrediteerd:

Inspectie van (kooi)ladders en hekwerken


(Kooi)ladders en hekwerken hoeven niet jaarlijks gekeurd te worden, maar dienen wel aantoonbaar veilig te zijn. Daarom is het van belang dat een ervaren inspecteur beoordeelt of jouw hekwerk of (kooi)ladder aan de laatste stand der techniek voldoen. 

Bekijk de Safe Site Video Podcast


Over de verplichte jaarlijkse keuring van softgoods, valblokken en permanente voorzieningen aan bod komt.

Michel de Vos in gesprek met Dirk van Blijswijk, productspecialist Valbeveiliging.


 

Inspectie & keuring valbeveiliging aanvragen

Of wens je meer info over inspectie en keuring van valbeveiligingsmiddelen, neem contact met ons op via onderstaand formulier.