Voor meer werkcomfort en efficiency

Ergonomische hijs- en hefmiddelen vergroten de efficiency en het werkcomfort in cleanrooms. Mennens is marktleider in kwalitatieve cleanroomkranen voor controlled environments voor food, farma, ruimtevaart en de halfgeleidereindustrie. Wij maken graag een ontwerp op maat.

Elke cleanroom kent specifieke eisen en heeft een eigen behoefte. Moeten bijvoorbeeld het aantal stofdeeltjes tot een minimum worden beperkt? Of is het cruciaal dat contaminatie en micro-organismevorming wordt voorkomen? Mennens kent de classificaties en heeft voor elke cleanroomklasse een kraan op maat.

Ontwerp op maat
Een hijscapaciteit variërend van 50 kg tot 20 ton. Eén of meerdere kranen. Elektrisch aangedreven óf manueel. Alles is mogelijk. Onze consultants luisteren naar jouw wensen. Tegelijk houden zij rekening met de beschikbare ruimte, de werkzaamheden en geldende normen. Gaat het bijvoorbeeld om een natte of droge ruimte? Bestaat er kans op adhesie? Of is automatisch balanceren van de last gewenst? 

De voordelen van onze cleanroomkranen

  • niet-verontreinigend en laten geen deeltjes achter
  • zeer nauwkeurig in het gebruik 
  • conform geldende wet- en regelgeving en (internationale) normen, zoals ISO 1466

En zijn er aanvullende certificaten nodig? Dan zorgen wij dat de cleanroomkraan aan de eisen voldoet.

Voor welke branches?
Onze cleanroomkranen zijn onder meer geschikt voor:


Halfgeleiderindustrie

Zeer nauwkeurige, hygiënische cleanroomkranen. Dankzij ons kwaliteitsprogramma voldoen alle kranen aan de continu veranderende applicatievereisten. Mennens levert o.a. aan IBM, ASML, Canon, Samsung, CNSE, TSMC Intel, Toshiba, GlobalFoundries en Cymer. 

Farmaceutische industrie

Zeer nauwkeurige cleanroomkranen vervaardigd uit A-klasse componenten, die spreiding van kleine deeltjes en contaminatie voorkomen. De kranen voldoen aan het kwaliteitsborgingssysteem GMP. Mennens levert o.a. aan Abott, Teva, Genzyme en Synthon.

Voedselindustrie

Zeer hygiënische cleanroomkranen die micro-organismevorming voorkomen en voldoen aan de vele strenge eisen in de voedingsindustrie. Ze laten geen deeltjes achter en zijn niet-verontreinigend. Mennens levert o.a. aan Danone, Bavaria, Heineken, Mars en FrieslandCampina.

Ruimtevaart

State-of-the-art cleanroomkranen die geen deeltjes of stof achterlaten. Ideaal voor precisielifting. Mennens levert o.a. aan European Space Agency en Apco Technologies. 


Meer informatie 
Benieuwd naar de mogelijkheden en kansen van een cleanroomkraan in jouw organisatie? Lees meer op Cleanroom Cranes by Mennens of neem contact met ons op