Al meer dan 135 jaar

Gedurende 135 jaar zijn we de betrouwbare partner voor bedrijven die zich richten op staalkabel, veilig hijsen en heffen, en werkzaamheden op hoogte en in diepte. Dit vormt een prachtige gelegenheid om ons sterk staaltje geschiedenis te etaleren die zijn oorsprong vindt in het jaar 1888. En sinds 2024 varen we hierbij een nieuwe koers. Met een nieuwe directie en organisatiestructuur.

 

Lees ons jubilieummagazine

In het magazine vertellen collega’s en oudgedienden over toen en nu. Je ontdekt onze historie en dienstverlening. Onze nieuwe directie stelt zich voor. Ook lees je waar we nu staan als Mennens Nederland én wat onze toekomstplannen zijn. 

Bekijk het magazine

asset_image


Landelijk en dichtbij met internationale expertise

Als onderdeel van de 'Lifting Solutions business group' van het Zweedse bedrijf Axel Johnson International, brengt Mennens de kracht van internationale expertise naar uw voordeur. Met 5 strategisch geplaatste vestigingen in Nederland en 1 in België, staan we altijd klaar om u met een lokale, persoonlijke aanpak te bedienen.

Contactgegevens van de Mennens-vestigingen 

 

Nieuwe koers, nieuwe leiding

Mennens heeft sinds dit jaar een nieuwe koers ingezet, met een cruciale verandering in structuur van decentrale naar centrale aansturing. De leiding ligt nu in handen van een nieuwe directie. Deze veranderingen beloven boeiende tijden voor Mennens en zijn partners. Leer ze beter kennen in onderstaande interviews, met zowel de oude als de nieuwe directeur en krijg een unieke inkijk in de toekomstplannen van onze organisatie. 

Ontdek nog meer over Mennens 

Onderstaande artikelen zijn tot stand gekomen met hulp van onze toegewijde (ex-)collega's, leveranciers en relaties. We waarderen hun passie, energie en onvoorwaardelijke inzet.


IJzersterk in staalkabel

Van advies, assemblage en montage tot keuring en inspectie

Staalkabels vormen het hart van o.a. kranen, bruggen, sluizen en tal van andere zware installaties. Er is een enorme verscheidenheid aan constructies en toepassingen. Staalkabels hebben één ding gemeen: ze moeten lang meegaan en altijd 100% veilig zijn. Safety first! Ontdek in het volledige artikel over onze ijzersterke aanpak op vlak van staalkabels.

Staalkabelmontage in de praktijk

Mennens vervangt staalkabels in stuw

Mennens speelt al enkele jaren een centrale rol in de renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek. Ons team heeft de cruciale taak op zich genomen om de 1500 kg zware staalkabels te vervangen en uitgebreide kwaliteitstesten uit te voeren volgens de NEN 3560 norm.

Leer meer over onze renovatiewerkzaamheden en de impact hiervan op het project. Bent u benieuwd naar de details van deze grote onderneming?

Ontdek het hier

"Met staalkabeladvies maken we het verschil" 

Lees het volledige interview

  


 

Onze werkplaatsen

Veilig werken met middelen die aan de normen voldoen

Onze toewijding aan kwaliteit en veiligheid stopt niet bij verkoop of installatie. Dankzij onze volledig uitgeruste test & repair werkplaatsen op al onze locaties, bieden we grondige inspecties, keuringen en reparaties van diverse hijs- en hefmiddelen, hydraulisch gereedschap en valbeveiligingsmiddelen. U kunt er zeker van zijn dat uw apparatuur bij Mennens steeds in veilige handen is. Wilt u meer weten over onze werkplaatsen? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Krachtige trekbanken

Voor het beproeven van hijsmaterieel 

Waar veiligheid en kwaliteit centraal staan in onze bedrijfsfilosofie, strekt dit zich uit van de verkoop en installatie tot de voortdurende zorg voor uw hijs- en hefmiddelen, hydraulisch gereedschap en valbeveiligingsmiddelen. Elke Mennens locatie is uitgerust met een eigen trekbank voor inspecties, keuringen en reparaties. De trekbank in onze faciliteit in Dongen onderscheidt zich zelfs door de grootste capaciteit binnen de Benelux te hebben, met een indrukwekkende 14.000 kN. Hierdoor kunnen we zelfs de sterkste stroppen, ankers, hijsblokken en staalkabels testen, vaak onder toezicht van een officiële keuringsinstantie. U kunt erop rekenen dat uw apparatuur bij Mennens altijd in veilige en bekwame handen is.

Wilt u meer weten over hoe onze geavanceerde test- en reparatiediensten u kunnen helpen optimale prestaties en veiligheid te garanderen? 

Meer informatie over onze trekbanken


 

Sterke verhalen

Duurzaam ondernemen

De wereld en werkplek veiliger, duurzamer én diverser maken. Bij Mennens maken we ons daar hard voor. We staan voor een integere en inclusieve organisatie, die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt en bijdraagt aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.


 

Een sterk staaltje vakmanschap

Zo garanderen wij dat

Veilig hijsen en heffen. Verantwoord werken op hoogte en in diepte. Dankzij hoogwaardige oplossingen, advies, onderhoud, keuring, inspectie én training. Dat vraagt om een ijzersterk fundament. Daarom werkt iedereen bij Mennens altijd volgens 4 kernwaarden.

asset_image

Gedreven en deskundig

asset_image

Vernieuwend en vertrouwd

asset_image

Doeltreffend en solide

asset_image


Landelijk en dichtbij

“Klanten adviseren én volledig ontzorgen”

Veilig werken op hoogte en in diepte

begint met eerlijk advies, de juiste middelen en gedegen training

Of het nu gaat om het onderhoud van gebouwen, de installatie van zonnepanelen, werkzaamheden op schepen of in besloten ruimten, veiligheid is altijd van het grootste belang bij werken op hoogte. Met Safe Site - Powered by Mennens zorgen we ervoor dat uw team de hoogte in of de diepte in kan met volledige gemoedsrust.

Wilt u meer weten over hoe we optimale veiligheid kunnen garanderen voor uw team?

Ontdek het hier

“Van niets naar één totaaloplossing”

Hydrauliek

Veilig werken met ongekende krachten

Het hanteren van hydraulisch hogedruk gereedschap komt met een ongekende, maar tevens beheersbare kracht. Deze apparatuur stelt u in staat om de zwaarste objecten efficiënt en veilig te verplaatsen, dankzij de hoge druk van 700 bar. Begrijpen hoe u deze kracht veilig en effectief kunt benutten, is cruciaal.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees meer in ons artikel 'Veilig werken met ongekende krachten'.

Geen last te zwaar voor een Mennens-kraan

Met werklasten van 250kg tot meer dan 100 ton

Sinds de levering van onze allereerste bovenloopkraan aan Fuji in Tilburg in 1994, is Mennens uitgegroeid tot een specialist op het gebied van kranenbouw. Dankzij onze eigen werkplaats voor kranenbouw in Groningen, dat sinds 2008 operationeel is, hebben we onze capaciteiten verder uitgebreid om nog beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

Benieuwd naar de indrukwekkende draagkracht en betrouwbaarheid van onze kranen? Ontdek het in ons artikel 'Geen last te zwaar voor een Mennens-kraan'.

“Onze kranen: geavanceerd en tot wel 40 meter lang”

Lees het volledige interview

  


 

Ambachtelijke zeilmakerij

Maatwerkzeilen voor elke situatie

Van oudsher legde Mennens zich toe op de handel in aannemersmateriaal en scheepsartikelen. Ook zeilen hoorden daarbij. Nog altijd zetten we deze bijzondere traditie voort. Sinds de jaren 80 vanuit onze Zeilmakerij in Groningen.

Dolly Bakfiets verblijdt klanten met verbeterde regentent 

Dolly Bakfiets ontwikkelt en produceert elektrische bakfietsen van eigen merk. De meest populaire accessoire voor de bakfietsen is de Regentent, waarvoor Dolly Bakfiets een betrouwbare leverancier zocht. De keus viel op Mennens.

Lees het hele praktijkverhaal


 

Mennens Tech Academy

Zelf vakmensen opleiden

Onlangs heeft Mennens een belangrijke mijlpaal bereikt met de lancering van de eigen Tech Academy. Dit interne opleidingscentrum is ontworpen om gekwalificeerde monteurs en EKH-keurmeesters voor te bereiden op de unieke uitdagingen van ons vakgebied. Onze trainers André de Jong en Henk Drent zijn enthousiast om hun kennis en passie te delen.

Bent u benieuwd naar het belang van gespecialiseerde opleidingen en de unieke aanpak van onze Tech Academy? Lees meer over de 'Mennens Tech Academy'.

“Elke collega moet zich thuis voelen”

Veilig werken in Diergaarde Blijdorp

Inspectie hijs- en hefmiddelen en trainingen werken op hoogte

Gedurende meer dan een halve eeuw heeft Mennens samengewerkt met Diergaarde Blijdorp, waar onze expertise en diensten werden ingezet op de meest unieke plaatsen, waaronder het waterbassin van het Oceanium, het giraffenverblijf en het technische dienstencentrum. Werken in, op of rond dierenverblijven vereist immer grondige voorbereiding en strikte veiligheidsprotocol. Bent u benieuwd naar hoe we dergelijke uitdagingen aanpakken?

Ontdek meer in ons boeiende artikel 'Veilig werken in Diergaarde Blijdorp'.

Mennens Cleanroom Cranes

Al meer dan 25 jaar sterk in superschone kranen

Binnen het innovatieve district Strijp-T in Eindhoven, een prominente hub binnen Brainport Eindhoven, vinden we Mennens Cleanroom Cranes. Dit specialistische team ontwerpt, bouwt en distribueert ultrahygiënische kranen voor gebruik in cleanrooms en andere gecontroleerde productieomgevingen. Deze kranen zijn onmisbaar in industrieën zoals voedingsmiddelen, farmacie en IT-component productie. Operationeel directeur Dave van Zandwliet deelt zijn inzichten vanaf de oprichting, samen met een blik op wat de toekomst brengt.

Wilt u meer lezen over de specifieke uitdagingen van cleanroom kranen en hoe ons team deze overwint? Duik dieper in deze fascinerende wereld in ons artikel 'Mennens Cleanroom Cranes'.