Veilig werken met ongekende krachten

Je ziet het er aan de buitenkant niet aan af, maar met hydraulisch hogedruk gereedschap in handen beschik je over een enorme kracht. Dankzij de olie onder een druk van maar liefst 700 bar verplaats je de meest zware lasten in een handomdraai. Hierbij draait alles om gecontroleerde kracht en veiligheid.

Daarom werkt Mennens voor de verkoop, keuring en reparatie van hogedruk hydrauliek sinds 2015 nauw samen met Holmatro, expert en producent van hoogwaardig hydraulisch gereedschap. Klanten kunnen rekenen op volledige ontzorging. Met hoogwaardige producten, advies, keuring, onder- houd, reparatie én aanvullende expertise over de risico’s en de te nemen veiligheidsmaatregelen.

Met een cilinder van 2,6 kg hef je al snel een last van 20.000 kg

Industriële gereedschappen

Met de industriële hydraulische gereedschappen biedt Mennens een gecontroleerde oplossing voor vrijwel elke (hef)toepassing. Denk aan hydraulische cilinders, pompen, slangen, vijzels, hef- en scheepswiggen en componenten.

Keuren, (her)certificeren en reparatie 

Om de veiligheid te waarborgen, zijn periodieke keuring en onderhoud noodzakelijk. Mennens is bevoegd om hydraulisch gereedschap te keuren, onderhouden en repareren volgens de EKH-richtlijn. Keuring vindt plaats op locatie of in een van de Mennens Premium Service Centers in Groningen, Amsterdam, Rotterdam of Dongen.

Gespecialiseerde testunits, dynamisch testen

In professionele testunits simuleren we de gebruikssituatie, zodat we verborgen gebreken snel opsporen. Tijdens de zogenoemde ‘dynamische test’ testen wij het hele hydrau- lische systeem met een overbelasting over de volledige slag van de cilinder. Hierdoor worden verborgen gebreken eerder gesignaleerd. Vijzels beproeven we met behulp van een krachtgesloten frame met geïntegreerde gekalibreerde meetapparatuur.

De kracht van hogedruk hydrauliek

Hogedruk hydrauliek wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het heffen van bruggen en viaducten, het plaatsen van windmolenfundaties op zee en het herstellen van ontspoorde treinen. De krachten van hydraulisch hogedruk gereedschap zijn dus ongekend. Zo hef je met een hydraulische cilinder van 2,6 kg al snel een last van 20.000 kg. Of verplaats je een last van 500.000 kg met gemak horizontaal.