Aspire range™

Een meer duurzame keuze

Het Aspire-assortiment™ is onze ambitie om de markt een duurzamere keuze te bieden.

De negatieve impact op het klimaat en het gebruik van nieuwe grondstoffen verminderen zijn uitdagingen waar wij en de hele hijsindustrie voor staan. Bij Lifting Solutions willen we de transformatie leiden en de normen bepalen voor een duurzamere toekomst in onze industrie.

Onze Aspire-range™ bestaat uit zorgvuldig geselecteerde producten met kenmerken die duurzamer zijn dan conventionele producten. Ze hebben een verminderd negatief effect op het klimaat en/of het milieu, maar zonder in te boeten aan kwaliteit of veiligheid. Het is onze ambitie en toewijding om te werken aan een hijsindustrie die op een duurzame manier werkt.


Eisen

Het opstellen van gemeenschappelijke normen op een wereldwijde markt is ingewikkeld en kost tijd. Wij respecteren dat proces, maar we laten het onze eigen ambities om voorop te lopen en te laten zien wat mogelijk is niet afremmen. Daarom hebben we onze eigen norm ontwikkeld op basis van criteria voor producten die als Aspire range™ worden gekwalificeerd.

Criteria

Om te worden opgenomen in de Aspire range™ moet aan het volgende worden voldaan:

 • Ondertekende gedragscode
  Onze gedragscode is ondertekend door de leveranciers
   
 • Controle van de duurzaamheidsprestaties van de leveranciers
  Leveranciers worden gecontroleerd op basis van onze duurzaamheidseisen
   
 • Voldoen aan eisen inzake kwaliteit en veiligheidDezelfde hoge kwaliteits- en veiligheidseisen als onze conventionele producten
   
 • Verbeterde duurzaamheidsprestaties
  Het product heeft een bewezen aanzienlijk verbeterde duurzaamheidsprestatie in vergelijking met conventionele producten op een of meer van de volgende gebieden: 
  • Aanzienlijk verminderde CO2-voetafdruk
  • Gemaakt van gerecycled materiaal
  • Mogelijkheid tot recycling
  • Vervanging van gevaarlijke chemicaliën*
   *chemicaliën vermeld in bijlage XIV en XVII in REACH worden vervangen.

Ons proces

 1. Wij zoeken en ontwikkelen actief nieuwe producten
   
 2. Het product wordt grondig getoetst aan de Aspire-criteria.
   
 3. Het verzoek wordt voorgelegd aan de Aspire productraad.
   
 4. Het verzoek wordt beoordeeld om het goed of af te keuren.
   
 5. Het Management Team van Lifting Solution bevestigt de vervulling van de criteria en keurt het product goed voor opname in het Aspire assortiment.

Meer informatie over ons duurzaamheidswerk

Onze industrie is sterk gereguleerd, maar om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, moeten we de bestaande normen verder ontwikkelen. We werken samen met de branchevereniging om doelstellingen, normen en stappenplannen te ontwikkelen die zullen helpen bij de groene overgang.

Producten in de kijker

© CERTEX Danmark A/S