Mennens controleert samen met andere specialisten de staalkabels van de Samuel Beckett-brug in Dublin. Mennens heeft de staalkabels waaraan het wegdek hangt voor haar rekening genomen. Lees hoe onze monteurs een sterk staaltje precisiewerk laten zien, met een Niet-Destructief Onderzoek (NDO).

De Samuel Beckett-brug is een verkeersbrug die over de rivier de Liffey loopt, in Dublin. Het is een tuibrug met 31 tuikabels met een locked coil-constructie en een dubbele gebogen piloon. Hierdoor heeft het uiterlijk wel wat weg van een harp. Deze staalkabels moeten regelmatig geïnspecteerd worden. De monteurs van Mennens hebben een NDO uitgevoerd.
 

Meer weten?

Benieuwd wat Mennens voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je meer weten over Rope Access?

NDO met magnetic rope testing


Mennens voert een NDO uit op basis van de magnetic rope testing-methode. Daarmee wordt een magnetisch veld rondom de staalkabel gecreëerd. Is er sprake van inwendige corrosie of kabelbreuken, dan beïnvloedt dit het magnetische veld. Hiermee hebben we een duidelijk beeld van het inwendige deel van de staalkabel. En kunnen we aantonen of een kabel wel of nog niet vervangen hoeft te worden.

 

Testen met een cable crawler

Hiervoor werken we met een cable crawler van onze partner SuproTech. Die bestaat uit twee helften die we aan elkaar klemmen. Met vier geleidestangen verstevigen we dit apparaat, want voor een goede ‘lezing’ van de kabel moet de magneet stabiel zijn. 

 

Resultaten en advies

Uit de NDO bleek dat in de staalkabels kleine afwijkingen zichtbaar zijn. Dit was nog geen reden om ze af te keuren, de kabels zijn goedgekeurd voor gebruik.

De kabels van de brug zijn nu voorzien van led-verlichting. We hebben geadviseerd om een magnetic rope testing-inspectie uit te voeren zodra de led-verlichting verwijderd is. Zodat we kunnen onderzoeken hoe de status van de kabels zich heeft ontwikkeld.
 

[hubspot]