Mennens staat voor je klaar!


Hijs- en hefmiddelen, je koopt ze en laat ze vervolgens inspecteren en keuren. Kortom, de gewoonste zaak van de wereld. Logisch, want deze middelen vormen slechts een onderdeel van je productieproces. Waar zou je je druk om maken? Mennens doet dat wel en kijkt vooruit! Als marktleider en specialist staan we je bij met gedetailleerde expertise en doordacht advies. Zo kun je veiliger, efficiënter, duurzamer en goedkoper werken. Vandaag, maar ook later. Om die reden blijven we ook continu innoveren: nieuwe toepassingen, alternatieve technieken, verfijnde middelen... bedenken en onderzoeken. Aanpassingen en verbeteringen die telkens vertrouwde topkwaliteit en uitmuntende dienstverlening garanderen.


Mennens in het kort

Dé specialist op vlak van staalkabel, hijs- en hefmiddelen, valbeveiliging, ...
In de hijs- en hefwereld gaat het in eerste instantie niet om dure projecten of apparatuur. Wel om gemotiveerde, klantgerichte en flexibele medewerkers. Mennens gaat meteen met je problemen aan de slag. Een aanpak die bovendien de meest duurzame oplossing nastreeft. Want een machine, schip, kraan,... zet je niet zomaar eventjes on hold en moet zo lang mogelijk meedraaien! Meer dan 130 jaar kennis en ervaring maakt van Mennens de marktleider in de Benelux. Onze activiteiten bestrijken dan ook het hele spectrum: leveren, monteren en assembleren, keuren en certificeren, repareren en onderhouden, voorlichten én opleiden.

Centrale insteek
De Mennens Groep telt 7 zelfstandige vestigingen. Ze gaan voor eenzelfde aanpak met duidelijk afgebakende, uniforme processen. Tegelijk leggen we de nadruk op een lokale, herkenbare dienstverlening. 

Regionale aanpak
Meer dan 440 medewerkers bedienen elk hun eigen regio. Dit garandeert een slagvaardige aanpak met respect voor streekgebonden verschillen. Mennens vindt het belangrijk om dichtbij haar klanten te staan. Producten en diensten presenteren we immers altijd volgens de lokale vereisten. Het team staat meteen voor je klaar, waar je ook gevestigd bent. 

Leveranciers als partners
Mennens werkt enkel samen met topproducenten. De meeste relaties bestaan al decennia lang. Voor onze klanten betekent dit een garantie voor uiterst kwalitatieve producten. Plus systemen die voldoen aan alle wettelijke eisen en veiligheidscriteria. Daarbij blijven onze adviseurs op elk moment verzekerd van een gespecialiseerde ondersteuning. 

Veiligheid staat altijd voorop 
Hijsen en heffen zijn per definitie risicovolle activiteiten. Mennens brengt alle risico's zo goed mogelijk in kaart, zodat we er zoveel mogelijk kunnen uitsluiten. Hiervoor werken we nauw samen met klanten vanuit onze kennis en ervaring op de werkvloer.

Deskundig maakt kundig
De wereld verandert, dus evolueren we graag mee. Mennens investeert in de opleiding van medewerkers. We beschikken over een eigen interne bedrijfsopleiding en laten bovendien medewerkers regelmatig cursussen en opleidingen volgen. Daarnaast zijn de diverse Mennens-vestigingen stuk voor stuk ISO 9001-, ISO 14001-, EKH- en VCA**-gecertificeerd

Kennis delen met klanten
Een uitstekende voorlichting is essentieel om mensen op risico's te wijzen. Daarom organiseert Mennens lezingen en cursussen over onder meer valbeveiliging en hijsveiligheid op de werkvloer. Hierbij stemmen we de training af op de bedrijfseigen situatie. 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een must voor het huidige bedrijfsleven. Meer nog: voor Mennens vormt het één van de speerpunten. Vier essentiële waarden bepalen de dagelijkse werking:

Gelijkheid op elk niveau
De input van onze werknemers vormt de basis voor het verwezenlijken van ons doel: een aantrekkelijke werkgever zijn. Enkel met tevreden en efficiënte medewerkers kunnen we immers de beste service bieden. Dus luisteren we oprecht veel naar onze medewerkers en peilen regelmatig naar hun mening. Zo laten we jaarlijks een enquête uitvoeren door een externe, onafhankelijke partner.

Mennens behandelt elke medewerker op gelijke voet: zonder een onderscheid te maken op het gebied van geslacht, leeftijd, ervaring, opleidingsniveau of etnische achtergrond. Gemengde groepen zijn uiterst belangrijk voor de goede werking van het bedrijf. We bestrijden dan ook actief discriminatie, pesten of andere vormen van ontoelaatbaar gedrag op de werkvloer.

Lage impact op het milieu
Inspanningen om onze impact op het milieu te verminderen? Een speciaal aangestelde groepsmanager werkt projecten uit op vier gebieden: transport (mensen en goederen), energieverbruik, milieuvriendelijke producten en recycling. Vervolgens implementeren de lokale vestigingen de vernieuwende ideeën. 

Daarnaast helpen onze service-engineers klanten bij onder meer bij het kiezen van de juiste kabels en smeren van kabels (mét milieuvriendelijke middelen). Zo’n gericht advies en onderhoud verlengt uiteraard de levensduur van producten en installaties.

Duurzame relaties
Onze doelstelling is een stabiele langetermijnrelatie opbouwen met leveranciers. Hiervoor stelden we een duidelijke gedragscode op. Zo eist Mennens dat leveranciers hun medewerkers respectvol behandelen en hen op een veilige manier laat werken. Verder leggen we hoge eisen op met betrekking tot milieuvriendelijkheid.

Lokale betrokkenheid
Mennens vindt het bijzonder belangrijk betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Daarom ondersteunen we actief projecten op het vlak van sport, onderwijs en milieu. 

Onze Mennens-vestiging in Rotterdam sponsort bijvoorbeeld de Dirk Kuyt Foundation. Deze organisatie focust zich op alle aangepaste sporten: van G-voetbal en rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. Sporten heeft immers niet alleen een lichamelijke functie, maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie.