Meer dan 135 jaar marktleider in hijs- en heftechniek

Tal van organisaties in de bouw, industrie, logistiek & transport en offshore-sector werken veiliger, ergonomischer en efficiënter dankzij de hijs- en hefexpertise van Mennens.  

Sinds onze oprichting in 1888 staan we bedrijven en organisaties bij met verregaande kennis en doordacht advies over veilig hijsen, heffen en werken op hoogte. Zodat de veiligheid van medewerkers doorlopend is geborgd en het benodigde materieel langdurig meegaat.

Compleet dienstenpakket

Bij Mennens bieden we een compleet spectrum aan diensten. We leveren, monteren, assembleren, keuren en certificeren, repareren en onderhouden. Als EKH-erkend keurbedrijf verzorgen we ook lezingen en trainingen in veilig gebruik van hijs- en hefmaterieel én valbeveiliging.

Internationale expertise, lokale signatuur

Mennens maakt deel uit van de ‘Lifting Solutions business group’ van het Zweedse familiebedrijf Axel Johnson International. We combineren internationale slagkracht en expertise met persoonlijke dienstverlening: onze vakmensen staan voor je klaar vanuit onze vestigingen door heel Nederland. 

Leveranciers als partners

Mennens werkt enkel samen met topproducenten. De meeste relaties bestaan al decennia lang. Voor onze klanten betekent dit een garantie voor uiterst kwalitatieve producten. Plus systemen die voldoen aan alle wettelijke eisen en veiligheidscriteria. Daarbij blijven onze adviseurs op elk moment verzekerd van een gespecialiseerde ondersteuning. 

Veiligheid staat altijd voorop 

Hijsen en heffen zijn per definitie risicovolle activiteiten. Mennens brengt alle risico's zo goed mogelijk in kaart, zodat we er zoveel mogelijk kunnen uitsluiten. Hiervoor werken we nauw samen met klanten vanuit onze kennis en ervaring op de werkvloer.

Deskundig maakt kundig

De wereld verandert, dus evolueren we graag mee. Mennens investeert in de opleiding van medewerkers. We beschikken over een eigen interne bedrijfsopleiding en laten bovendien medewerkers regelmatig cursussen en opleidingen volgen. Daarnaast zijn de diverse Mennens-vestigingen stuk voor stuk ISO 9001-, ISO 14001-, ISO 45001, EKH- en VCA**-gecertificeerd

Kennis delen met klanten

Een uitstekende voorlichting is essentieel om mensen op risico's te wijzen. Daarom organiseert Mennens lezingen en trainingen over onder meer valbeveiliging en hijsveiligheid op de werkvloer. Hierbij stemmen we de training af op de bedrijfseigen situatie.

Bezoek een vestiging in de buurt

Benieuwd wat Mennens voor jouw bedrijf kan betekenen? Wees van harte welkom in een van onze vestigingen door heel Nederland en België.