In ons nieuwe Expertisecenter, dat met zijn 900 m2 een van de grootste centra op gebied van valbeveiliging in Europa is, bieden we trainingen veilig werken op hoogte en diepte. Ook kunnen we in onze showroom laten zien welke mogelijkheden er zijn om werkplekken op hoogte (en diepte) veilig te maken.

Op het volledig veilig ingerichte oefen dak kunt u vrijwel alle gebruikelijke collectieve en persoonlijke veiligheidsvoorzieningen bekijken. Ook binnenin het Expertisencenter zijn diverse voorzieningen gemonteerd gericht op werken op hoogte en diepte. De geboden faciliteiten voldoen aan alle wet- en regelgeving omtrent valbeveiliging

Ons aanbod trainingen werken op hoogte en in diepte


Wij verzorgen moduletrainingen, branchetrainingen (bijvoorbeeld GWO-training) en maatwerktrainingen. Het voordeel van een training op maat is dat deze volledig wordt toegespitst op de werkzaamheden die de medewerkers van uw bedrijf uitvoeren.

Onze trainingen, verzorgd door IRATA, VCA en EHBO opgeleide trainers, zijn verdeeld in drie niveau’s:

 1. Niveau 0 is een algemene basistraining over veiligheid op hoogte.
 2. Niveau 1 is een theoretische en praktische basistraining voor het klimmen en werken op hoogte.
 3. Niveau 2 is een vervolgtraining op Niveau 0 en 1 na deze training is de cursist in staat zelfstandig reddingsoefeningen uit te voeren.

Tijdens de jaarlijkse training kunt u uw materialen ter inspectie aanbieden. U kunt zich aanmelden voor valbeveiligingstrainingen via training@mennens.nl.
 

Basistrainingen

Werken op hoogte training Besloten ruimten training GWO Training


Herhalingstrainingen

Werken op hoogte training Besloten ruimten training GWO Training


Maatwerktrainingen

Voor een maatwerktraining welke volledig zal worden afgestemd op de werkzaamheden binnen uw bedrijf en de aanwezige (valbeveiligings)middelen neemt u vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier of via training@mennens.nl.
 

Waarom is training nodig?


Conform de Arbowet moet u als werkgever voldoen aan de zorgplicht door te zorgen voor:

 • een veilige werkplek (artikel 3)
 • correcte middelen voor de werkzaamheden (artikel 3)
 • voldoende onderricht aan personeel (artikel 8)
 • een reddingsplan (artikel 3)

Werken met valbeveiliging betekent werken met een verhoogd risico. Met een training zorgt u ervoor dat uw werknemers op de hoogte zijn van wet- en regelgeving omtrent werken op hoogte en diepte. Daarnaast leren uw werknemers de PBM voor valbeveiliging kennen waarmee zij werken.

Met de juiste middelen en een instructie alleen bent u er nog niet. Ook een reddingsplan is verplicht. Een beroep doen op de hulpdiensten is vaak niet afdoende. Bij werken op hoogte en diepte zijn uw werknemers mogelijk op plaatsen waar de veiligheidsdiensten niet kunnen komen.

 

Wat weten uw medewerkers na een training?

 • basiskennis van wet- en regelgeving omtrent werken op hoogte en diepte
 • invloeden van externe factoren bij werken op hoogte en diepte (weersinvloeden, omgevingsinvloeden etc.)
 • kennis van de meest gangbare valbeveiligingsmiddelen (vallijnen, positioneerlijnen, valstopblokken, verticale- en horizontale systemen)
 • de mogelijke gevolgen na een val
 • werken met en op ladders en hoogwerkers, specifieke technieken voor magazijn, telecom en windturbines

 

Meer informatie


Wil je meer informatie over training & instructie? Neem contact met ons op.

Bekijk de Safe Site Video Podcast

Over Training & Instructie bij werken op hoogte en op diepte aan bod komt. Van toolbox meeting tot meerdaagse maatwerktraining en GWO.

Michel de Vos in gesprek met Dirk van Blijswijk, productspecialist Valbeveiliging.