Laat je hijsmaterieel (her)testen en keuren op een trekbank


De sterkste stroppen, ankers, blokken, hijsjukken en staalkabels. Bij Mennens (her)testen we deze hijsmiddelen met onze krachtige trekbanken. Zo gewenst onder toeziend oog van een officiële keuringsinstantie. Zelf ook meekijken? Je bent van harte welkom. 

In elke Mennens-vestiging is een trekbank beschikbaar. Onze trekbank in Dongen heeft zelfs de grootste capaciteit binnen de Benelux, maar liefst 1.430 ton (= 14.000Kn). Liever een trekproef op locatie? We komen graag langs met onze mobiele trekbank.

Gebruik maken van de mobiele trekbank?

Wil je meer informatie over onze trekproeven of direct een trekproef aanvragen?

Goedkeuringscertificaat

Tal van internationale classificatiebureaus vertrouwen op de expertise en hoogwaardige faciliteiten van Mennens voor de uitgifte van internationale goedkeuringscertificaten, waaronder Lloyd’s Register of Shipping, Bureau Veritas en DNV. 

 

In elke vestiging een trekbank beschikbaar

De vaste trekbanken in onze vestigingen zijn multifunctioneel en voorzien van de laatste moderne apparatuur. 

 

Mobiele trekbank

Om je optimaal te dienen, beschikt de Mennens Groep over meerdere mobiele trekbanken. Met dit stukje hightech materieel kunnen we je hijsmaterieel op elke locatie inspecteren, keuren en testen. Meteen een voordeel, want de middelen die je inzet zijn niet langer dan noodzakelijk uit gebruik. 

Meer informatie? Bekijk de Mennens Video Podcast


Samenvatting podcast: Laat je hijsmateriaal beproeven en keuren in een trekbank


Trekproeven zijn belangrijk om de veiligheid en betrouwbaarheid van hijs- en hefmaterialen te garanderen. Deze proeven worden uitgevoerd op verschillende materialen, zoals staal, synthetische materialen zoals dyneema en aramide, polyester, glas en kunststof.

Een trekproef begint meestal met een aanvraag van fabrikanten of rederijen die willen controleren of hun materiaal voldoet aan de industriële normen. Afhankelijk van de grootte, proeflast en normen waaraan het materiaal moet voldoen, kan de proef op verschillende manieren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld op een kleine of grote trekbank.

De klanten kunnen tijdens de test online meekijken. Naast het meekijken met de test ontvangen klanten een rapport met documentatie over de testduur, bevindingen en conclusies.

Het is belangrijk om regelmatig trekproeven uit te voeren en samen te werken met betrouwbare partners op het gebied van hijs- en hefmaterialen om de veiligheid te garanderen. Scholen en jonge talenten worden ook aangemoedigd om een afspraak te maken en een kijkje te nemen bij het testen en leren over de technieken en het belang van het beproeven van materialen.