Werkzaamheden waar een hoogwerker niet of nauwelijks bij kan. Een locatie waar een steiger te groot of te ingewikkeld wordt. Te hoog, te diep, te complex? Niet voor onze Rope Access medewerkers! Onze Rope Access specialisten komen met behulp van klim- en abseiltechnieken overal bij. Ook de plaatsen waarvan u dacht dat ze onbereikbaar waren.

Al onze Rope Access-medewerkers zijn IRATA opgeleid en beschikken over een VCA en EHBO certificaat. Ook hebben ze uitgebreide praktijkervaring op het gebied van klim- en reddingstechnieken.

Werkzaamheden zijn onder andere: NDO (niet destructief onderzoek), glasbewassing, reiniging van staalconstructies, stand-by-rescue, mangatwacht, lassen, rigging en lifting, inspecties, plaatsen van kabels, montage van verlichting of antennes, enzovoort. Staat die van u er niet bij? Laat het ons weten, dan zoeken we samen naar de beste oplossing.

Meer informatie over Rope Access voor jouw bedrijf? 

Onze adviseurs hebben veel praktijkervaring en zijn op de hoogte van alle geldende wet- en regelgeving. Zij komen bij u langs om samen met u tot een zo veilig mogelijke oplossing te komen. 

Samenvatting podcast: Rope Access


Rope Access is een techniek om werkzaamheden uit te voeren op moeilijk bereikbare plekken door gebruik te maken van touwtechnieken. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt voor betonverwijdering in nauwe ruimtes, staalkabelinspectie onder bruggen en onderhoud aan hijskranen op grote hoogte. In deze sector speelt veilig werken een grote rol, en daarom is het belangrijk voor professionals om goed getraind te zijn.

Er zijn verschillende trainingstandaarden beschikbaar, zoals IRATA, SPRAT en Fisat. In Nederland is er geen wettelijke verplichting om een specifieke standaard te volgen; het belangrijkste is dat men is opgeleid om veilig te werken en elkaar te kunnen redden uit moeilijke situaties. Veel Rope Access-specialisten zijn echter wel IRATA-opgeleid. Dit is een internationaal erkende standaard waarbij professionals na het behalen van hun certificaat doorgroeien van Level 1 tot Level 3 en trainer.

De meerwaarde van Rope Access-specialisten zit vooral in de combinatie van hun touwtechnieken en andere vaardigheden, zoals lassen, glazenwassen of kraanmontage. Deze specialisten zijn vaak werkzaam als freelancers, waardoor bedrijven gebruik kunnen maken van een flexibele schil van professionals voor uiteenlopende klussen.