De toekomst van kabelinspectie met Rope Watcher™

 

Met Rope Watcher kunt u uw kabelinspectie in realtime onder controle houden en de productiestilstand verminderen, terwijl u vertrouwelijk voldoet aan de criteria voor kabelinspectie.


Verhoogde veiligheid

Magnetic Rope Testing (MRT) inspecteert staalkabels op een efficiënte en veilige manier. Dit maakt uw productie veiliger en vermindert het risico op ongevallen en productiestilstand.

Minder stilstand

Ons product biedt uw bedrijf een eenvoudige manier om productiestops te plannen voor het onderhoud van de kabel, waardoor de productiestilstand wordt verminderd.

Levenscyclus kabel beheren

Anticipeer en plan de vervanging van staalkabels duurzamer in plaats van kabels weg te gooien op basis van niet betrouwbare informatie en hoe lang het al in productie is.

24/7 inspectie

Met MRT test je jouw kabel 24/7 en geeft een alarmmelding zodra er schade of overmatige slijtage van de kabel is.

Inspecties op afstand & alarmmodus

Rope Watcher werkt als een permanent aangesloten MRT-systeem, dat on-demand opnames, tracks opslaan en bestandsoverdracht op afstand mogelijk maakt. Zo is het mogelijk, zonder het kantoor te verlaten, een diepgaande analyse op een kabel uit te voeren, diagrammen te verwerven, deze te downloaden en actuele rapporten op te stellen.

Indien de toestand verdere analyses vereist (gele of rode zone), zal het nodig zijn een diepere inspectie uit te voeren om de werkelijke toestand van de kabel te verifiëren. Deze alarmwerking vereist een kalibratieprocedure zodat het systeem de gegevens correct kan interpreteren. Dit kan op afstand gedaan worden.

 

 

Rope Watcher klantcase

"Na een onverwachte breuk in een kabel zijn we met Rope Watcher gaan werken. Nu werken we er al 4 jaar mee en het heeft ons geholpen voorspellende grafieken te ontwikkelen die de levenscyclus van de kabel en het ideale tijdstip van vervanging weergeven. Wij bevelen dit product aan bij elk bedrijf dat met zwevende lasten werkt." 

- Arnaldo Morino. IVECO in Suzara, Italië

Bovenloopkranen 
Lifting Knowhow

Het dagelijkse gebruik van uw staalkabel op uw kraan leidt tot slijtage. Kabels hebben een eindige levensduur die veel korter is dan de verwachte levensduur van de kraan. Onjuist geïnstalleerde, slecht gesmeerde, versleten en beschadigde hijskabels gaan routinematig stuk, waardoor een catastrofaal ongeluk kan gebeuren. In feite kan een hijskabel die de dag ervoor nog in perfecte staat was, door een enkele beschadigende hijshandeling worden geruïneerd. Daarom is een visuele inspectie niet altijd voldoende omdat het slechts een momentopname is van de toestand van de kabel.

Weten wanneer het tijd is om de staalkabel in een hijskraan te vervangen kan moeilijk zijn en zonder kennis van de levenscyclus van de kabel kan dit leiden tot onverwachte productiestops. De Rope Watcher voorkomt dit door u een real-time inspectie en inzicht te geven in de toestand van de staalkabel. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar geeft u ook een snelle ROI door vermindering van productiestilstand.