Bericht van: Danny van Deuzen (links) heeft het stokje doorgegeven aan David Posthumus (rechts).

Mennens is klaar voor een nieuwe stap

Danny van Deuzen blikt terug en vooruit

Van 2016 tot en met 2023 floreerde de Mennens Groep onder de bezielende leiding van Danny van Deuzen. Op 1 januari 2024 gaf hij het stokje door: “Mennens is klaar voor een nieuwe stap en David Posthumus is de juiste man, op de juiste plek”, vertelt Danny.

Per 1 januari 2024 is Danny aan een nieuwe uitdaging begonnen als commercieel directeur van Mennens Cleanroom Cranes. Hij blijft lid van het managementteam van de Lifting Solutions Group van Axel Johnson International, in Zweden.

Mennens Dongen

In 2005 kwam Mennens op Danny’s pad. Hij trad aan als directeur van Mennens Dongen. Over de jaren die volgden vertelt hij: “Het was een interessante tijd, waarop ik met enorm veel plezier terugkijk. We hebben met het team goed samengewerkt en de resultaten zijn sterk verbeterd, door verschillende factoren. Zo hebben we onze activiteiten op het gebied van service en inspectie uitgebreid en zijn we gestart met Magnetic Rope Testing, ofwel MRT. De trekbank hebben we volledig gemoderniseerd en die gingen we steeds beter vermarkten. Bij onze klanten werd ‘veilig werken’ een steeds belangrijker thema en hierop speelden we actief in.”

“In 2008 zijn we serieus aan de slag gegaan met Cleanroom Cranes, eerst in Oirschot en later in Eindhoven. Dit bedrijfsonderdeel vulde een duidelijke behoefte in en groeide gestaag. Ook dit heeft sterk bijgedragen aan het resultaat van de Mennens-locatie Dongen.”


Begin 2016 werd Danny groepsdirecteur. “Het was ontzettend mooi om acht jaar de Mennens Groep te leiden”, vertelt Danny. “We zijn gestaag gegroeid en hebben de organisatie gemoderniseerd, onder meer door serieus te investeren in IT en HR. Ik vind het altijd leuk om op de locaties te zijn en met iedereen een praatje te maken. Om te weten wat er speelt.”

Toekomst

Danny voorziet een rooskleurige toekomst voor Mennens. “Mennens is klaar voor een nieuwe stap. Het ‘tijdperk VanDeuzen’ is klaar. Automatisering wordt steeds belangrijker in het bedrijfsproces, terwijl het klantcontact digitaliseert. Op veel plekken is er andere kennis nodig, maar Mennens blijft een bedrijf van doeners. Het is aan David om hierin de balans te vinden. Dat is hem toevertrouwd. Met zijn ambitie, energie en kundigheid is hij de juiste man op de juiste plek. De markt biedt volop kansen en Mennens gaat die zeker pakken.”

Voorop met Cleanroom Cranes

De wisseling van de wacht betekent voor Danny dat hij zijn aandacht volop kan richten op het door hemzelf opgerichte Cleanroom Cranes. Per 1 januari 2024 is dit een zelfstandig bedrijf, los van Mennens Nederland. “Wij lopen ver voorop in de nichemarkt van cleanroom-kranen en dat moet zo blijven. De markt groeit, dus wij kunnen volop groeien. Daar ga ik voor, samen met ons slimme team en onze top-techneuten.”

Over Danny van Deuzen

• 54 jaar
• Samen met Ellen
• Vader van Maurits (23) en Charlotte (25)
• Woont in Schiedam
• Barbecuet het hele jaar door, óók ’s winters
• Wijnliefhebber
• Volgde de HTS commercieel ingenieur, richting werktuigbouwkunde
• Lid van het managementteam van de Lifting Solution Group (LSG) van Axel Johnson International
• Was voor Mennens o.a. Managing Director bij Kvaerner Ships Equipment, Business Unit Manager bij Eriks / Flexion en Manager van de Spare Parts Department bij Deutz