Duurzaam ondernemen

Succesvol opereren, met oog voor mens en milieu

De wereld en werkplek veiliger, duurzamer én diverser maken. Bij Mennens maken we ons daar hard voor. We staan voor een integere en inclusieve organisatie, die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt en bijdraagt aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Om duurzaam ondernemen te waarborgen hanteren we een gedragscode, die is gebaseerd op internationaal erkende normen voor mensenrechten, arbeidsomstandigheden, anticorruptie en milieu. Ook van onze leveranciers verwach- ten we dat zij werken volgens deze gedragscode. Hiervoor hanteren we onze ‘Code of Conduct’.

Duurzaamheid (SDG #13: klimaatactie)

We zetten ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarvoor nemen we concrete acties, zoals:

  • Elektrificatie wagenpark
    Alle nieuw te bestellen auto’s van medewerkers zijn elektrisch of hybride. Ook de servicebussen gaan over: momenteel rijden er al elektrische servicebussen rond. De ambitie is dat in 2030 zowel de servicebussen als de auto’s van medewerkers 100% elektrisch zijn.

  • Duurzame productlijn
    Onze Aspire-productlijn bestaat uit hijs- en hefmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, zoals PET-flessen.

  • Slim transport
    Transport maakt een belangrijk deel uit van de totale CO2-uitstoot. Daarom brengen we transportbedrijven in kaart en maken we hierin duurzame keuzes.

Veiligheid en gezondheid (SDG #3: goede gezondheid en welzijn)

De veiligheid en gezondheid van onze mensen én die van onze klanten staat voorop. Een greep uit de maatregelen die we hiervoor treffen:

  • Training en opleiding
    We bieden onze klanten trainingen in o.a. veilig hijsen en werken op hoogte en in diepte. Eigen medewerkers houden we up-to-date via de Mennens Tech Academy, onze interne bedrijfsopleiding, periodieke trainingen én cursussen.

  • VeiligWerk-app
    Veiligheid is ons vak, niet alleen voor de klant. Via de Veilig- Werk-app stellen we onze eigen medewerkers in staat om op een laagdrempelige wijze onveilige situaties te melden. Hoe meer onveilige situaties we kunnen oplossen en uiteindelijk voorkomen, hoe kleiner de kans op een ongeval.

  • ISO-, EKH- en VCA-audits
    Mennens doet jaarlijks mee aan uiteenlopende veiligheids- en kwaliteitsaudits. Zo zijn we ISO 9001-, ISO 14001-, ISO 45001-, GWO-, EKH- en VCA**-gecertificeerd en ook actief met de Safety Culture Ladder.

  • Duurzame inzetbaarheid
    We moedigen onze medewerkers aan om meer te bewegen, via o.a. de It’s my life-app. Ook bieden we een Preventief Medisch Onderzoek aan en voeren we periodiek een duurzame inzetbaarheidsscan uit. Dit alles om verzuim te voorkomen en eventuele klachten vroegtijdig in het vizier te krijgen, zodat we deze proactief kunnen aanpakken.

Diversiteit en inclusie (SDG #10: ongelijkheid verminderen)

Bij Mennens hechten we waarde aan de diversiteit van onze medewerkers. Door onze moederorganisatie Axel Johnson International zijn hiervoor concrete doelstellingen geformu- leerd. Zoals groei in medewerkers van verschillende nationaliteiten, een gezonde balans tussen het aantal mannen en vrouwen en een goede leeftijdsspreiding. Ons wervingsbeleid is hierop gericht.