Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid 

Ook onze (lokale) omgeving dragen we een warm hart toe. We zijn vriend van Stichting Ambulance Wens. En medewerkers kunnen in de It’s my life-app punten verdienen door te bewegen. Deze punten kunnen zij gebruiken om Stichting Ambulance Wens te steunen.

Vriend van Stichting Ambulance Wens

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wensen van niet meer mobiele (terminale) patiënten. Mennens draagt de stichting een warm hart toe, als vriend.

Stichting Ambulance Wens vervult de wensen met speciaal ontworpen ambulances, voorzien van o.a. ramen rondom en een extra comfortabele brancard. Op dit moment zijn er 7 eigen ambulances en 270 vrijwilligers. Per dag vervult de stichting 5 à 7 wensen en inmiddels zijn er meer dan 20.000 wensen vervuld sinds de start in 2007.

Sabine Kouwenberg, HR-manager bij Mennens: “We hebben bewust gekozen voor een wat kleinere stichting. Voor deze stichtingen is het doorgaans moeilijker om sponsoren te vinden dan voor de grote(re) goede doelen.” 

Xandra Lustenhouwer, een toegewijde verpleegkundige en vrijwilliger bij de Stichting Ambulance Wens sinds het prille begin, getuigt van haar ervaringen: “Bij elke wensvervulling zie ik verdriet, maar ook liefde die dat verdriet opheft. Het zijn vaak de kleine wensen die het meeste betekenen.”