Jouw specialist in kwaliteitsvol maatwerk

Volledig op maat gemaakte oplossingen voor al je nieuwe zeilen. Neem vandaag nog contact met ons op voor de ideale oplossing en een offerte op maat. 

Maatwerkzeilen voor elke situatie

Van oudsher legde Mennens zich toe op de handel in aannemersmateriaal en scheepsartikelen. Ook zeilen hoorden daarbij. Nog altijd zetten we deze bijzondere traditie voort. Sinds de jaren 80 vanuit onze Zeilmakerij in Groningen

Rond 1980 verhuisde Mennens Groningen van de Beckerweg naar de huidige locatie aan de Duinkerkenstraat. Op deze locatie was destijds al een zeilmakerij gevestigd, die mar- kiezen vervaardigde. Bij Mennens maakten en repareerden we toentertijd hoofdzakelijk trailerhuiven, zowel voor de verkoop als verhuur.

Bij onze Zeilmakerij in Groningen geloven we sterk in de kracht van maatwerk. Of het nu gaat om:

  • het beschermen van vracht tijdens transport,
  • het bedekken van bouwprojecten met dekzeilen,
  • het fabriceren van machinehoezen voor de landbouw
  • het creëren van industriegordijnen en scheidingswanden in magazijnen en fabriekshallen
  • het repareren van bestaande zeilen, kappen en kleden

Zeilen van topkwaliteit

Vandaag de dag bieden we zeilen van topkwaliteit. Met een prominente aanwezigheid in de maritieme, offshore, industriële en agrarische sectoren brengen wij tientallen jaren expertise om te voldoen aan de unieke eisen van onze klanten. Denk aan dekzeilen voor het beschermen van vracht tijdens transport of het bedekken van bouwprojecten, het fabriceren van machinehoezen voor de landbouw of een complete tentoplossing.

 

Neem contact op

Deskundig advies

Met meer dan 40 jaar ervaring in de productie van zeilen, bieden we deskundig advies over het materiaal, het ontwerp, de toepassing en het gebruik. Of het nu gaat om afdekkleden, tenten, hoezen of netten: alles is moge- lijk. Ook de montage en reparatie van zeilen, kappen en kleden nemen we graag uit handen. Alle zeiltoepassingen zijn beschikbaar in elke denkbare vorm, maat en kleur. En kunnen worden voorzien van een reclameboodschap, bedrijfslogo’s en foto’s.

Ongeëvenaard vakmanschap en betrouwbaarheid 

Onze toewijding aan precisie en kwaliteit, waarborgt dat onze op maat gemaakte zeilen de eisen van de meest veeleisende industrieën zelfs overtreffen.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de productie van topkwaliteit zeilen, excelleren we in zowel grootschalige productie als in het leveren van unieke, op maat gemaakte oplossingen. Onze vakkundige medewerkers bieden deskundig advies bij het kiezen van materialen en ontwerpen die perfect aansluiten op jouw wensen. Of het nu gaat om afdekkleden, tenten, hoezen of netten, ons maatwerk is ontworpen voor elke situatie en zorgt voor de optimale bescherming van je lading tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast verzorgen we moeiteloos de professionele montage, waardoor je met Mennens verzekerd bent van een complete en hoogwaardige service.

Dolly Bakfiets verblijdt klanten met verbeterde Regentent

Dolly Bakfiets ontwikkelt en produceert elektrische bakfietsen van eigen merk. De meest populaire accessoire voor de bakfietsen is de Regentent, waarvoor Dolly Bakfiets een betrouwbare leverancier zocht. De keus viel op Mennens.

Daan Buddingh, mede-eigenaar bij Dolly Bakfiets: “De Regentent is een combinatie van een dragende constructie van zeillatten, gecombineerd met raam- folie, gaasdoek en een zeildoek, die op de bak gemonteerd wordt.”

De uitdaging was om de binnenruimte groter te maken. Daan: “De tomeloze inzet van de model- makers van Mennens heeG gezorgd voor een nieuwe Regentent, die heel mooi en erg gebruiksvriendelijk is. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat.”

Neem contact op

Elk detail telt


Van het snijden van het materiaal tot het naaien en afwer- ken: de productie van zeilen vraagt om uiterste precisie. Elk detail telt. Onze vakmensen staan hiervoor. Zo garanderen we zeilen van topkwaliteit.

Maak vandaag nog gebruik van onze diensten

Of je nu behoefte heeft aan een op maat gemaakt afdekkleed, een speciale hoes of een complete tentoplossing, de Mennens Zeilmakerij staat voor je klaar.

Naast ons brede assortiment aan standaardproducten, bieden wij ook maatwerkoplossingen aan om aan al uw specifieke behoeften te voldoen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe onze zeilmakerij uw project naar een hoger niveau kan tillen.

 

Laat je creativiteit de vrije loop en vertel ons je wensen!

Bij Mennens personaliseren we jouw zeil, kleed, tent, doek, of overkapping met jouw bedrijfslogo, specifieke foto's, of een reclameboodschap om jouw merkuitstraling te versterken. Neem contact met ons op voor een offerte op maat

Zeilmakerij projecten in de kijker

Van model tot model keken we welke het beste paste bij de Dolly én onze consumenten. Mennens maakte het totaalplaatje

Veel gestelde vragen

Een zeilmakerij zoals die van Mennens in Groningen, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van zeilen, tenten, en andere textielproducten op maat. Met onze zeilmakerij focussen we op het creëren van hoogwaardige en duurzame oplossingen, zoals het beschermen van goederen, het afdekken van bouwprojecten en het creëren van tijdelijke structuren en andere maatwerkproducten

De tijd die nodig is om een maatwerkproduct te maken kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de complexiteit van het ontwerp, de grootte van het zeil en de huidige werkbelasting. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met je dichtstbijzijnde Mennens-vestiging om een ​​nauwkeurige schatting te krijgen voor uw specifieke wensen.

Ja, Mennens biedt reparatiediensten voor beschadigde zeilen, afdekzeilen, bootkappen en andere textielproducten. Van scheuren tot versleten stiksels, onze ervaren zeilmakers hebben vaak de vaardigheden en kennis om reparaties uit te voeren en de functionaliteit en levensduur van de producten te herstellen. Neem contact op met je dichtstbijzijnde Mennens-vestiging voor meer informatie over de reparatiemogelijkheden.

Ja, De Mennens-zeilmakerij biedt maatwerkoplossingen voor specifieke behoeften. Of het nu gaat om een afdekzeil voor uw terras, een op maat gemaakte tent voor een evenement of een aangepaste hoes voor industriële apparatuur, zeilmakerijen kunnen op basis van uw specificaties een product op maat maken. Neem contact op met je dichtstbijzijnde Mennens-vestiging om uw behoeften te bespreken en een maatwerkoplossing te verkennen.

Neem contact op met de zeilmakerij van Mennens via ons online contactformulier. Jouw aanvraag wordt automatisch verzonden naar je dichtstbijzijnde Mennens-vestiging. Waarna onze experts je contacteren voor verdere vragen ivm je product op maat.

Benieuwd wat onze zeilmakerij voor jouw organisatie kan betekenen?