Buitenkranen

Alhoewel hijskranen meestal in droge overkapte fabriekshallen werken, komt het toch regelmatig voor dat er om een buitenkraan of takel gevraagd wordt.

Het is in dat geval belangrijk goed na te denken wat te doen. De beschermklasse IP55 (spuitwater dicht) welke Verlinde standaard levert, hoeft niet altijd afdoende te zijn.  Niet lang geleden ontving Mennens het verzoek om een voorstel te doen voor een buiten hijskraan welke bovendien ook nog eens vlak bij de kust werkzaam zou zijn. Deze was ter vervanging van de bestaande kraan welke o.a.  door corrosie niet bedrijfszeker was.

Mede met deze ervaring en de vele mogelijkheden welke het product Verlinde kan bieden, is Mennens samen met de klant tot de volgende kraan gekomen.

De kraanconstructie geconserveerd met een 4 laags epoxy verfsysteem met een totale dikte van minimaal 300 mu.

De staaldraadtakels zijn vanuit de fabriek geleverd met een “offshore” coating en voorzien van IP66 bescherming van alle motoren, RVS schakelkasten en beschermkappen. Verchroomde en verzwaarde draadgeleider en stilstandverwarming van alle motoren en schakelkasten. Het kabelpakket is ook aangepast en er wordt gebruik gemaakt van neopreen elektro kabels. Tot slot werden alle gaten en “ingangen” voorzien van duivenborstels. De droge en warme motoren zorgden voor een prima rust en broedplaats voor de diverse vogels. Lekker voor hen maar de uitwerpselen zijn zeker niet goed voor het behoud van de kraan. Al deze extra’s, met als doel dat u langer kostenbesparend gebruik kunt maken van uw hijskraan, maakt de kraan duurder in aanschaf. Het is daarom belangrijk om samen met onze adviseur de juiste opties te kiezen. Een buitenkraan aan de kust vraagt meer dan een overkapte buitenkraan.

Tot slot adviseert Mennens u het onderhoudsplan af te stemmen aan de omgeving en gebruik.  Ook hierin kan hun service afdeling u goed adviseren a.d.h.v. de ervaring en kennis welke in vele jaren is opgedaan.