Global Wind Organisation (GWO) is een samenwerking tussen verschillende grote spelers in de windindustrie. Gezamenlijk hebben zij een standaard in het leven geroepen voor mensen werkzaam in de windindustrie. 

Sinds 2014 biedt Safe Site - Powerd by Mennens specifieke GWO-trainingen aan voor de (offshore) windindustrie volgens de GWO-standaard. Met deze training haalt u de benodigde kennis in huis om internationaal veilig op hoogte te kunnen werken in een windturbine-omgeving. Naast het leren werken met valbeveiliging, besteedt de training aandacht aan veilig evacueren en veilig redden. 

GWO-certificaat

Dient u volgens de Arbocatalogus Windenergiebedrijven een training te volgen? Dan volstaat een GWO-training. Hoewel het GWO-certificaat 2 jaar geldig is, stelt de Arbocatalogus Windenergiebedrijven dat een werken-op-hoogte-trainingen ieder jaar herhaald moeten worden. Aangezien de verantwoordelijkheid bij u als werkgever ligt, dient u dit zelf in te plannen. 

Een bijkomend voordeel bij de jaarlijke herhaling is dat u ook gekwalificeerd bent om in het buitenland te werken. In een aantal landen zijn jaarlijkse trainingen verplicht. Meer informatie over 'Verplichtingen voor windenergiebedrijven'.


Ons aanbod