Veilig werken is essentieel als je met hef- & hefmiddelen werkt. Het begint met hoogwaardig materiaal dat aan de wettelijke normen voldoet. Wij testen, keuren, inspecteren én repareren o.a. hef- & hijsmiddelen, staalkabel, kranen, etc. 

Voor inspectie en keuring van hef- & hijsmiddelen zijn we aangesloten bij de branchegroep Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen (EKH). Al onze keurmeesters zijn gecertificeerd. Zij inspecteren en keuren volgens de EKH-voorschriften én worden continu bijgeschoold. 

Veiligheid voorop als je met hef- & hijsmiddelen werkt

EKH keuring

Een garantie voor een erkende inspectie en keuring die voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Met de keuringen hijsmiddelen van Mennens ben je hier zeker van, want Mennens is een door EKH erkend keurbedrijf. 

Certif 

Via de online applicatie 'Certif' heb je 24/7 toegang tot alle actuele informatie en de onderhoudsstatus van je hijsmiddelen. Zo kan je eenvoudig certificaten opzoeken en beheren voor de verschillende toepassingen. 

Trekbanken

Bij Mennens (her)testen we je hijsmiddelen met onze krachtige trekbanken. Elke Mennens-vestiging heeft er een trekbank beschikbaar voor o.a. breek- en proofloadtesten, testen op staalkabels, sluitingen, etc. 

Een veilige, solide keuring hijsmiddelen en optimale service

Onderhoudscontract

We komen periodiek langs voor een onderhoudscheck. Je ontvangt hiervan een rapportage en certificaat. Bij storingen komen we direct in actie en zijn we binnen een afgesproken tijdslimiet ter plaatse. 

Test & repair 

Al onze vestigingen beschikken over een test & repair-werkplaats. Hier testen, keuren, inspecteren én repareren we o.a. hijs- en hefmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook is het mogelijk om hijsmiddelen te beproeven in één van onze trekbanken. We komen voor dit alles ook graag naar je toe. 

Verplichte keuringstermijn 

We houden ook de verplichte keuringstermijn voor je in de gaten. Je ontvangt vanzelf een bericht als het weer tijd is. 

Mennens verzorgt de jaarlijkse inspectie van Diergaarde Blijdorp

Al meer dan 50 jaar komt Mennens op de meest bijzondere plekken van Diergaarde Blijdorp. Zoals boven het grote waterbassin van het Oceanium, in het giraffenverblijf en bij de technische dienst. Als je werkt in, op of om dierenverblijven dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. 

De keurmeesters van Mennens inspecteren jaarlijks tal van hef- en hijsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) van Diergaarde Blijdorp. Dit doen ze voor de veiligheid van de dieren én voor het personeel. Mennens opereert hierbij voornamelijk aan de binnenzijde van de verblijven. En dat op meer plekken dan je misschien zou denken. Wil je meer informatie of direct een onderhoudscontract afsluiten? Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Zowel een inspectie als een keuring en trekproeven kunnen plaatsvinden bij een Mennens-vestiging óf bij jou op locatie.

Het merendeel van de hef- & hijsmiddelen hebben een keuringstermijn van min. 1 jaar en moeten aangepast worden indien de hijsmiddelen zeer intensief of ruw gebruikt worden. 

Ja. Om je optimaal te dienen, beschikt de Mennens Groep over meerdere mobiele trekbanken. Met dit stukje hightech materieel kunnen we je hijsmaterieel op elke locatie inspecteren, keuren en testen. Meteen een voordeel, want de middelen die je inzet zijn niet langer dan noodzakelijk uit gebruik. 

Wij hebben een trekbank die tot 14.000 kilo newton gaat. Alle vestigingen hebben een trekbank, maar in Dongen, bij Mennens Dongen, hebben ze de zwaarste, dus die van 14.000. De rest is allemaal lichter werk voor het lossen: hef- en hijsmiddelen.

De EKH is de overkoepelende organisatie voor de erkende keurbedrijven hijs- en hefmiddelen. Het is ooit ontstaan doordat de overheid is gestopt met het toezien op de inspecties van de hijs- en hefmiddelen. Daar was toen vanuit de branche de EKH ontstaan. Om ervoor te zorgen dat iedereen met goed en veilig hijsmateriaal werkt.

Allereerst veiligheid! Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

De wetgeving stelt dat de hijs- en hefmiddelen minimaal één keer per jaar door een deskundige moeten worden gekeurd. De wet definieert echter niet wat een deskundige is. De werkgever is 100% verantwoordelijk voor de veiligheid binnen het bedrijf. Bij calamiteiten dient achteraf aangetoond te worden dat de hijs- en hefmiddelen door een deskundige zijn gekeurd en/of beproefd.