Uitdagend project Mennens voor levering 30 Tons bovenloopkraan bij FBE

Onze klant Folding Boxboard Eerbeek (FBE) stond voor een uitdaging. Voor een nieuwe perspartij was een 30-tons kraan nodig. Eén van de bijzonderheden hierbij was dat de kraan via een dakluik naar binnen moest worden gebracht. Daarnaast is de ruimte in de hal erg beperkt om met zo’n grote kraan te manoeuvreren. In de praktijk moest de kraan onder een hoek van zo’n 45° naar binnen worden gebracht. En dat met gewichten tot 5 ton en lengtes van 13 meter. Het was in ieder geval geen alledaagse klus.


Goed werk in overleg met partners

De hulp van Mennens werd ingeroepen om mee te denken over de mogelijkheden om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Om tot het gewenste eindresultaat te komen is er nauw overleg geweest met andere partners van FBE. De firma Domatrac / Domascan is gespecialiseerd in o.a. 3D-scans van gebouwen, Albert van de Scheur Transport in het werk met een mobiele kraan.
 


3D-model van de kraan

Nadat de basisconfiguratie van de kraan gemaakt was, is hier een 3D-model van gemaakt. Samen met Domascan is er een simulatie gemaakt van de kraan deze optimaal naar binnen te brengen. Hieruit was op te maken dat er enkele knelpunten zouden zijn. Daarop zijn er enkele kleine aanpassingen aan de kraan, en obstakels in de hal gedaan. Vervolgens is hierop het hijsplan gemaakt en zijn de benodigde hijsmiddelen geregeld.
 


Het eindresultaat mag er zijn!

In het werk verliep alles exact zoals gepland. Binnen enkele uren zijn de beide kraanliggers op de kraanbaan gezet en konden de lierwerken er op worden geplaatst. Daarna was het een kwestie van alle componenten aansluiten.


Mennens staat voor je klaar

Ben je geïnspireerd door de meerwaarde en mogelijkheden van onze kranen? Wil je gebruik maken van onze vrijblijvende kranencheck? Of heb je nog vragen? Benader dan een Mennens-vestiging bij jou in de buurt. Onze specialisten staan voor je klaar.