Skilpod verdubbelt framing capaciteit voor bouw van modulaire houtskeletwoningen

Skilpod in het Belgische Geel is een modulaire houtskeletwoningbouwer. Skilpod bouwt volwaardige huizen in een fabrieksomgeving: superefficiënt en snel. Om het productieproces nóg verder te optimaliseren, was er behoefte aan een extra portaalkraan. Hiervoor schakelde de innovatieve woningbouwer de hulp van Mennens in. 

Skilpod gelooft dat een eigen woning bouwen anders kan. Beter, met meer gemak en op een slimme manier. De organisatie onderscheidt zich van traditionele woningbouwers door de snelheid en efficiëntie waarmee zij hun huizen bouwen: in slechts 5 weken van start productie tot afgewerkt product klaar voor plaatsing.

“Onze enkele kraan was overbelast”

Een nog sneller productieproces

De wens van Skilpod was om het productieproces nog slimmer in te richten. Marlo Kox, Operations Manager bij Skilpod, vertelt: “Om het productieproces verder te versnellen, hadden we behoefte aan een extra portaalkraan. Hiermee konden we dan onze framing capaciteit verdubbelen.” 

Portaalkraan overbelast

Skilpod maakte tot voor kort gebruik van een fabriekshal waar er in de framingsectie slechts één portaalkraan beschikbaar was. Marlo licht toe: “De kraan was overbelast en vormde een bottleneck in onze productie. De behoefte aan een nieuwe portaalkraan werd steeds groter.”

Uitgebreide inventarisatie

Via een uitgebreide inventarisatie komt Skilpod uiteindelijk terecht bij Mennens Belgium, vertelt Marlo verder. “We vroegen een offerte op. Mennens adviseerde een verrijdbare portaalkraan met een capaciteit van 3,2 ton. We hebben vooraf al onze vragen gesteld over de specificaties en hierover uitgebreid kunnen sparren met één van de experts. Mennens bleek voor onze vraag de juiste partner.”

“Mennens klaarde de klus in slechts 3 dagen”

Uitdagingen

Belangrijk voor deze klus: de kraan moest breed genoeg zijn om over de framingtafels én de platenvoorraad te passen. Marlo: “Hierbij mocht de portaalkraan ook niet te hoog zijn, omdat de overheadkraan nog over deze portaalkraan moest kunnen rijden.”

Nog meer efficiëntie dankzij extra kraan

Skilpod kijkt tevreden terug op de installatie van de nieuwe kraan. Marlo besluit: “Alles is vlot verlopen. Mennens heeft de installatie en keuring van de kraan in slechts 3 dagen geklaard. De continuïteit van ons productieproces kwam hierbij niet in het geding. En nu de extra kraan operationeel is, verloopt het proces veel efficiënter. Een geweldig resultaat.”

Meer weten? 

Wilt u meer informatie over onze kranen en hijs- en hefoplossingen? Neem contact op met ons op. Wij zorgen er samen met u voor dat u uw werkzaamheden zo snel, efficiënt en vooral veilig mogelijk kunt oppakken.