MAATT en Covebo laten medewerkers veilig werken

Safe Site – Powered by Mennens geeft instructie op Bewust Veilig-dag 2023

MAATT bestaat uit ‘strijders in de installatietechniek’: een groep van gemêleerde professionals, van zonnepanelenmonteurs en elektriciens tot loodgieters en servicemonteurs. Voor nieuwe medewerkers en uitzendkrachten werkt MAATT samen met uitzendbureau Covebo. Bij beide bedrijven staat veiligheid voorop. Daarom bezochten ze samen het Expertisecenter van Safe Site – Powered by Mennens voor een instructie over veilig werken op hoogte.De organisaties wilden hun medewerkers die bij klanten komen, voorzien van extra kennis, zodat ze nóg veiliger te werk gaan. Shanko van de Weerdhof, commercieel manager bij MAATT: “De aanleiding hiervoor is het grote aantal ongelukken. Bij MAATT zijn er gelukkig tot nu toe geen ongelukken gebeurd en dit willen we graag zo houden. Vandaar dat we extra aandacht geven aan veiligheid voor onze interne medewerkers, om onze monteurs nóg beter voor te lichten.”

“De aanleiding is het grote aantal ongelukken”
De uitnodiging
Daarna luidde de vraag: hoe bieden we onze medewerkers die extra veiligheidskennis? Daarom deelde MAATT een oproep op LinkedIn, die Dirk van Blijswijk, manager van het Expertisecenter, beantwoordde. Hij nodigde de medewerkers van MAATT uit voor een instructiemiddag bij het Expertisecenter in Vlaardingen. Richard Rademaker, de oprichter van MAATT, vertelt: “Na een goed gesprek met Dirk besloten we om mede vanuit het perspectief van goed werkgeverschap er alles aan te doen om ongevallen te blijven voorkomen.” 

“Alles was duidelijk en goed geregeld”


Brede informatievoorziening én training
Op de jaarlijkse Bewust Veilig-dag 2023 (29 maart) vond de instructie plaats. Ruim 40 medewerkers, in dienst van MAATT en deels aangesloten bij Covebo, waren te gast in het Expertisecenter. Van Dirk van Blijswijk kregen ze extra informatie over veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. Ook was er speciale aandacht voor de veiligheid bij het leggen van zonnepanelen. Uiteraard kregen de medewerkers ook instructies in het gebruik van alle benodigde veiligheidsmiddelen en PBM.Een geslaagde dag
Richard en Shanko zijn zeer tevreden met het verloop van de instructiemiddag. “Alles was duidelijk en goed geregeld. Onze medewerkers zijn nu bewuster van de gevaren bij werken op hoogte. Ook is hun kennis op het gebied van veilig werken nóg verder verhoogd. Kortom: het was een fantastische en leerzame dag.”

Safe Site – Powered by Mennens
Het Expertisecenter van Safe Site – Powered by Mennens is met 900 m2 één van de grootste centra op het gebied van valbeveiliging in Europa. Hier worden trainingen gegeven over veilig werken op hoogte werken in besloten ruimten, evacueren en redden van hoogte. Cursisten leren hier hoe alle benodigde collectieve en persoonlijke valbeveiliging veilig te gebruiken. 

Iedere vierde vrijdag van de maand geeft Safe Site – Powered by Mennens een gratis infodag, om bewustwording te vergroten, risico’s te inventariseren en veilige werkplekken te creëren.Meer weten?
Wil je meer weten over de trainingen voor veilig werken op hoogte en in besloten ruimten? Of wil je deelnemen aan de gratis infodag? Neem dan contact op of bel naar 010-4373033.