Keuring valbeveiliging op schip van RollDock Shipping B.V.

Mennens waarborgt de continuïteit

  • Mennens voert jaarlijkse keuring uit op valbeveiligingsmiddelen voor werken op hoogte.
  • Om continuïteit te waarborgen gebeurt dit op locatie.
  • Na afloop wordt alles gelabeld en/of gestickerd. En wordt er een rapport van goedkeuring afgegeven.

Volgens de Arbowet moeten alle veiligheidsmiddelen voor werken op hoogte jaarlijks worden gekeurd. Voor de keuring op hun schepen, schakelt RollDock Shipping B.V. hiervoor al jaren de hulp in van Mennens (en voorheen Safe Site). Zo ook op hun schip de BigRoll Beaufort. Mennens zorgt ervoor dat alle veiligheidsmiddelen aan de strenge eisen voldoen én dat tegelijk het werk op de BigRoll Beaufort doorgaat.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Piet Sinke.

Zwaar transport en installatie

De missie van RollDock Shipping B.V., onderdeel van de Roll Group, is veelzijdig en nauwkeurig: ze leveren hoogwaardige oplossingen voor zwaar transport en installatie. Denk hierbij aan allerlei soorten drijvende lading alsook windmolenbladen, havenkranen en modules voor de olie en gas industrie. Op een veilige, efficiënte en duurzame manier. Zo zijn ze een toegevoegde waarde voor hun klanten en realiseren ze projecten waar ze trots op zijn. Hierbij maken ze gebruik van een veelzijdig team van experts met unieke knowhow en hun state-of-the-art activabasis.

Werken op hoogte

Cinzia Paura, purchaser bij RollDock Shipping B.V., vertelt: “De bemanning gebruikt de valbeveiligingsmiddelen aan boord van onze schepen met name bij de laad en los operaties. Bijvoorbeeld bij het aan- en uitpikken van hijsladingen, of als er op hoge ladingen geklommen moet worden om toegang tot de lading te krijgen. Ook bij het zeevasten van de lading op hoogte worden de valbeveiligingsmiddelen gebruikt “.

Mennens opereert op locatie

Aangezien werken op hoogte de nodige veiligheidsrisico’s met zich meebrengt, vertrouwen de medewerkers op een aantal veiligheidsmiddelen. Deze veiligheidsmiddelen worden jaarlijks gekeurd door Mennens. Denk aan valharnassen, positioneerlijnen en valstopblokken. Om de continuïteit te waarborgen, keurt Mennens alle veiligheidsmiddelen op locatie. Hierdoor hoeven de materialen het schip niet te verlaten en kunnen goedgekeurde materialen weer snel in gebruik worden genomen.

“Mennens waarborgt de continuïteit door de keuring op locatie uit te voeren.”

Juiste kennis en expertise

Voor de keuring zet Mennens specialisten in die beschikken over de juiste papieren en kennis. Alle criteria worden gecontroleerd en zo nodig worden er trekproeven uitgevoerd. Na afloop van de controle wordt alles gelabeld en/of gestickerd. Mennens deelt de documenten van goedkeuring als bewijs met RollDock Shipping B.V. Het betreft soms wel honderd items. De afgekeurde producten zijn gemarkeerd en inmiddels zijn hiervoor vervangende producten geleverd. 

“Alle criteria worden gecontroleerd. Na afloop wordt alles gelabeld en gestickerd, én ontvang je een rapport van goedkeuring.”

Cinzia Paura besluit: “Ik ervaar de samenwerking met Mennens als zeer prettig. Ze bieden snelle en vakkundige service. Hierdoor was de klus snel geklaard en konden we weer verder met de werkzaamheden. Voor alle schepen in de regio die toe zijn aan de jaarlijkse keuring, schakelen we dan ook zeker de hulp in van Mennens.”

“Bij werken op hoogte en in diepte is deugdelijke valbeveiliging verplicht. Dat geldt ook voor training in het gebruik ervan.”

Mennens: expert in valbeveiliging

Naast de keuring valbeveiliging, verzorgt Safe Site – Powered by Mennens, onderdeel van de Mennens-groep, ook moduletrainingen, branchetrainingen (bijvoorbeeld GWO-training) en maatwerktrainingen voor werken op hoogte of in de diepte. Tijdens de jaarlijkse training kan ook direct het materiaal worden gekeurd.

Meer weten?

Wil je meer informatie over een keuring valbeveiliging? Kijk op www.mennens.nl. Wij zorgen er samen met u voor dat u uw werkzaamheden zo snel, efficiënt en vooral veilig mogelijk kunt oppakken.