Mennens levert en monteert met succes 10 kolomzwenkkranen voor EPCOR

Bij Mennens gaan we elke uitdaging aan met vastberadenheid en expertise. Onlangs kregen we de kans om ons vakmanschap te laten zien bij EPCOR op Schiphol-Rijk, waar we betrokken waren bij een interessant project: het leveren en monteren van 10 kolomzwenkkranen in verschillende uitvoeringen.


De opdracht was duidelijk: met de uitbreiding van het bestaande pand van EPCOR, inclusief een nieuwe bedrijfshal, waren hijskranen een essentiële toevoeging. Ons team stond klaar om deze taak met volle inzet aan te pakken.

De uitvoering verliep vrijwel naadloos, dankzij onze sterke focus op samenwerking binnen het bouwteam. Communicatie, zowel voorafgaand aan als tijdens de werkzaamheden, speelde een cruciale rol bij het succesvol afronden van het project.

asset_image

Met een vaste monteur aan het roer, bijgestaan door toegewijde collega's, werd elke kraan zorgvuldig geïnstalleerd en getest. Het gebruik van elektrische kettingtakels en radiografische afstandsbedieningen zorgde voor een efficiënte werking van de kranen.

Uiteraard waren er uitdagingen onderweg, zoals de specifieke dikte van de bestaande werkvloer. Maar met creatieve oplossingen, waaronder vergrote voetplaten en chemische ankers, hebben we deze hindernissen succesvol overwonnen.

asset_image

Na afronding van het project, inclusief proefbelasting en overdracht van technische documentatie, zijn de meeste kolomzwenkkkranen nu in handen van de klant. En wie is deze klant?

 

Maak kennis met EPCOR

EPCOR BV is een 100% dochteronderneming van KLM en onderdeel van Air France Industries KLM Engineering & Maintenance. Vanuit haar moderne vestiging op Schiphol-Rijk biedt het bedrijf Maintenance Repair and Overhaul (MRO) ondersteuning voor APU's (Auxiliary Power Units) van Honeywell en Pratt & Whitney Canada. Dit doen zij voor luchtvaartmaatschappijen vanuit de gehele wereld en voor een breed scala aan commerciële vliegtuigtypes zoals de Airbus A220, A320 en A330/340 en de Boeings B737, B777 en B787. Naast de APU-mogelijkheden onderhoudt en reviseert EPCOR ook vele andere componenten die op grote commerciële vliegtuigen zijn geïnstalleerd.

Dit project was een geweldige gelegenheid om samen te werken en ons vakmanschap te tonen. Bij Mennens zijn we er trots op dat we hebben bijgedragen aan het succes van EPCOR en kijken we uit naar toekomstige samenwerkingen.

 

Een kraan voor elke hijsbehoefte

Vandaag de dag biedt Mennens een uitgebreid assortiment kwalitatieve hijskranen. Naast bovenloopkranen zijn dat o.a. mobiele hijskranen, zwenkkranen, monorails en portaal- kranen. Voor elke hijsbehoefte bieden we bij Mennens een passende kraan, zo gewenst volledig op maat. We voorzien de kranen van takels en wissels. Ook bochten zijn mogelijk. En we leveren de benodigde toebehoren.

Bekijk de mogelijkheden!