Mennens en Safe Site bundelen krachten

Per 1 januari 2020 integreert Safe Site Valbeveiliging met Mennens Rotterdam, specialist in staalkabel, hijs- en heftechniek, in Vlaardingen. Het merk blijft bestaan als Safe Site – Powered by Mennens. Dankzij het samensmelten van de diensten en de ingebruikname van een nieuw expertisecenter voor werken op hoogte en diepte kunnen we klanten nog beter, completer en flexibeler van dienst zijn, meer kennis bieden en beter ondersteunen.

Dirk van Blijswijk, vestigingsmanager Safe Site: ‘Door de groei van Safe Site is onze huidige ruimte niet meer toereikend. Door fysiek bij Mennens te integreren krijgen we nu niet alleen meer ruimte, maar kunnen we ook onze diensten beter op elkaar afstemmen en elkaar aanvullen en versterken.’

Completere service

Mennens biedt straks onder het merk “Safe Site powered by Mennens” alle valbeveiligingsdiensten aan; training, advies, rope access, inspectie, installatie en verkoop van valbeveiligingsmiddelen. Dankzij deze efficiëntieslag kan de klant straks profiteren van gebundelde diensten, een specialistischer aanbod, snellere service en betere ondersteuning. 

Frans Batist, directeur Mennens Rotterdam: ‘Door de krachten van Mennens met de kennis en ervaring van Safe Site op gebied van valbeveiliging te bundelen, kunnen we het beste van beide werelden bieden. Klanten die nu vooral van de expertise van Mennens gebruik maken, worden direct geattendeerd op de mogelijkheden en het belang van valbeveiliging. De klant krijgt completer, hoogwaardiger advies en valbeveiliging krijgt de aandacht die het verdient.’

Expertisecenter

In het nieuwe Expertisecenter, dat met zijn 600 m2 een van de grootste centra op gebied van valbeveiliging in Europa is, worden trainingen gegeven gericht op veilig werken op hoogte en diepte. Ook kunnen we in onze showroom laten zien welke mogelijkheden er zijn om werkplekken op hoogte (en diepte) veilig te maken. De nieuwe locatie biedt meer ruimte, meer trainingsmodules, meer adviesmogelijkheden, meer kennis en meer realistische trainingsfaciliteiten en praktijksituaties dan we voorheen konden aanbieden. 

Op het volledig veilig ingerichte oefen dak kun je vrijwel alle gebruikelijke collectieve en persoonlijke veiligheidsvoorzieningen bekijken. Ook binnenin het centrum worden diverse voorzieningen gemonteerd gericht op werken op hoogte en diepte. De geboden faciliteiten voldoen aan alle wet- en regelgeving omtrent valbeveiliging.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Frans Batist of Dirk van Blijswijk via 010-4373033.