Keuring hijsmiddelen wetgeving

Bij hijs- en hefwerkzaamheden is het belangrijk dat de hijsmiddelen voldoen aan de geldende wetgeving. Met de keuringen en inspecties van Mennens ben je hier zeker van, want Mennens is een door EKH erkend keurbedrijf. En is erkend voor de EKH-secties ‘onder de haak’ (keuring hef- en hijsmiddelen) en ‘boven de haak’ (keuring van kranen). Onze EKH keurmeesters zijn persoonlijk gecertificeerd en werken volgens de voorschriften van EKH voor de keuringen hijsmiddelen. Mennens wordt steekproefsgewijs gecontroleerd door de brancheorganisatie.

Wij houden de verplichte keuringstermijnen van je hef- en hijsmiddelen voor je in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht als het weer tijd is voor een keuring of inspectie. 

 

Kleurcode hijsmiddelen

Wij maken hiervoor onder meer gebruik van het International Maritime Organization jaarkleurensysteem:Keuring hijsmiddelen wetgeving - jaarkleuren IMO

 

Overzicht van de keuringstermijnen

Onderstaande tabel bevat een overzicht van alle termijnen die Mennens hanteert als EKH-gecertificeerde voor de inspectie, beproeving en keuring van hijsmiddelen. 

  • De keuringstermijnen zijn een minimum en moeten aangepast worden indien de hijsmiddelen zeer intensief of ruw gebruikt worden. 
  • De proeflast, uitgedrukt in percentage, zal tijdens de keuring van hijsmiddelen toegepast worden. 

 

(Bron: EKH.nl)

 


Meer informatie

Neem online contact met ons op. Onze experts helpen je zo snel mogelijk verder.