Mennens luidde 2021 uit met bijzondere projecten

Mennens sluit 2021 af met 135 geplaatste bovenloopkranen. Onze klanten kozen met name voor enkelligger en dubbelligger bovenloopkranen. Wij bouwden deze in uiteenlopende afmetingen, om zo de meest diverse werklasten aan te kunnen. Ook verzorgde Mennens dit jaar tal van losse projecten, zoals kolomzwenkkranen, wandzwenkkranen en portaalconstructies.

2021 is een productief jaar geweest. Vooral in de laatste maanden van het jaar kregen we veel aanvragen binnen. Als we kijken naar het aantal hijskranen en de grootte van de opgeleverde projecten, dan zijn we alleen maar heel tevreden. Om dit te illustreren, kijken we terug op 4 bijzondere projecten van het afgelopen jaar.

Bovenloopkranen én wandzwenkkranen

Afgelopen winter verzorgden we een groot project van Motrac Industries, specialist in onder andere het ontwikkelen en repareren van hydraulische en elektrische systemen. Voor dit project bouwde en leverden we 3 bovenloopkranen en maar liefst 10 wandzwenkkranen. Dit kwam allemaal terecht in het prachtige nieuwe pand van Motrac Industries in Zutphen. De bovenloopkranen hebben een overspanning van 14 meter en een hijscapaciteit van 7,5 ton. En de wandzwenkkranen hebben een uitlading van 5 meter en een hijscapaciteit van 0,5 ton.

100% arboproof enkelligger bovenloopkranen

Na een eerdere succesvolle levering voor Groothuis Prefabin B.V. in Kampen, mochten we afgelopen zomer opnieuw 2 enkelligger bovenloopkranen leveren. Iedere kraan is uitgerust met onder andere ledverlichting, lastuitlezing en een radiografische joystickafstandsbediening. Zo zijn de bovenloopkranen zo veilig mogelijk en 100% ergonomisch verantwoord. Iedere kraan heeft 2 staaldraadtakels met een hijscapaciteit van 8 ton. De kranen worden nu ingezet voor het liften van 20 ft. containers, voorzien van al het gereedschap voor het bouwen van huizen.

Keuring eeuwenoude bovenloopkranen

Bij Mennens komen we op bijzondere plekken, zoals een vestiging van onze klant Waterschap Drents Overijsselse Delta. Op hun locatie in Vollenhove hangen namelijk 2 prachtige bovenloopkranen van meer dan 100 jaar oud. En ze zijn nog steeds volop in gebruik. Dat is nog eens vakwerk. Aan onze servicemonteurs was het dit najaar de taak om de bovenloopkranen te keuren en af te testen. Nu kunnen de kranen er wéér een jaar veilig tegenaan.

Nieuwe dubbelligger bovenloopkraan

Ons project voor Roda Containers was één van de laatste opdrachten van 2021. Voor deze klant hebben we een versleten enkelligger bovenloopkraan vervangen door een nieuwe dubbelligger bovenloopkraan. Deze nieuwe kraan heeft een werklast van 7,5 ton en een overspanning van 17,5 meter. De dubbelligger bovenloopkraan biedt bovendien meer hijshoogte dan zijn voorganger. Een mooie afsluiting van 2021.

Goed begin van 2022: vrijblijvende kranencheck

De verwachting is dat Mennens in 2022 net zulke mooie projecten gaat realiseren als in 2021. Ook blijven we werken aan een juiste prijs-kwaliteitverhouding. En natuurlijk kunnen onze klanten op de service blijven rekenen die ze van ons gewend zijn. Dus: heeft je organisatie behoefte aan een vrijblijvende kranencheck? Neem dan contact met ons op. We staan altijd open voor een gesprek over de levering of vervanging van alle hijsmaterieel. 

Mennens staat voor je klaar

Ben je geïnspireerd door de meerwaarde en mogelijkheden van onze kranen? Wil je gebruik maken van onze vrijblijvende kranencheck? Of heb je nog vragen? Benader dan een Mennens-vestiging bij jou in de buurt. Onze specialisten staan voor je klaar.