Video podcast: "Er zit een kink in de kabel"

Bekijk de Mennens video podcast over trainingen algemeen: “Er zit een kink in de kabel”. Weten alle medewerkers in jouw organisatie hoe zij hijsgereedschappen en -werktuigen veilig gebruiken, zodat zij voldoen aan wet- en regelgeving? Als werkgever ben je wettelijk verplicht om de kennis van medewerkers up-to-date te houden. Training is belangrijk. Tijdens de erkende trainingen van Mennens ontdekken zij alles hierover. 

Michel de Vos in gesprek met Frits van Boetzelaer, productspecialist staalkabel.

 

 

Meer video podcasts zien? Bekijk ze op onze video podcasts pagina.

Samenvatting podcast 'er zit een kink in de kabel'


Inzicht in de inspectie en het onderhoud van staalkabels is cruciaal voor bedrijven in de havenindustrie. Er zijn verschillende niveaus van training, van een korte toolbox-bijeenkomst tot een uitgebreide dagtraining. De trainingen kunnen op maat gemaakt worden voor het specifieke bedrijf en de toepassingen van de staalkabels. De trainingen zijn zowel leuk als leerzaam zijn kunnen leiden tot betere en veiligere werkomstandigheden met betrekking tot staalkabels.

Tijdens de training wordt onder meer ingegaan op de productie van staalkabels, de verschillende constructies, het monteren van kabels en het inspecteren van kabels. Hierbij wordt benadrukt dat er veel fout kan gaan bij het verkeerd monteren van een kabel, wat grote problemen kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om medewerkers goed te instrueren over hoe zij met staalkabels moeten omgaan.

De interactie tussen de deelnemers tijdens de training is een belangrijk onderdeel. Er kunnen ook praktische oefeningen in het inspecteren van staalkabels worden gehouden, afhankelijk van de wensen van het bedrijf. Deze oefeningen kunnen zowel op locatie als in de trainingsfaciliteit worden uitgevoerd.