Mennens ook sterk in vacuüm

Om windmolens te bouwen, zijn stalen platen op maat nodig. Romaris Staal B.V. bewerkt en vormt deze platen, en daarvoor moeten ze regelmatig opgetild worden. Maar welk hefmiddel gebruik je daarvoor? Dankzij Mennens’ professionele advies is tot volle tevredenheid gekozen voor een vacuümheffer.

Om de stalen platen snel en efficiënt van a naar b te krijgen, is een magneettraverse een voor de hand liggende optie. Toch adviseerde Mennens Romaris Staal om voor een vacuümheffer te gaan. Deze is niet alleen een stuk goedkoper, ook hoeft er besturingstechnisch veel minder aangepast te worden aan de bijgeleverde enkelligger bovenloopkranen. Er is geen back-upbatterij nodig en er zijn minder besturingscomponenten. Een vacuümheffer is geen optie wanneer er weinig materiaal verplaatst moet worden, maar omdat Romaris Staal volle platen laadt en lost, is vacuüm geen probleem.

Werklast van 8.000 kilogram

Accountmanager Richard Pathuis van Mennens: ‘Door mee te denken, in gesprek te gaan en advies op maat te geven, hebben we de klant enthousiast kunnen maken voor onze suggestie: de vacuümheffer. Romaris Staal was erg blij met ons voorstel, omdat ze zelf niet aan deze optie hadden gedacht.’

De vacuümheffer heeft een werklast van maar liefst 8.000 kilogram, en heeft flink wat tijdwinst opgeleverd bij het laden en lossen van de stalen platen. Romaris Staal is tevreden met hun keuze en de deskundigheid van Mennens in het maken hiervan.

Oplossing bieden

De oplossing voor uw probleem ligt vaak in een andere hoek dan wordt verwacht, en dat is waar Mennens u bij kan helpen. Ook advies inwinnen over de beste kraan voor uw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op.