Mennens gaat 24 bovenloopkranen voor NS Treinmodernisering in Haarlem leveren

Mennens gaat een groot gedeelte van het kranenpark leveren aan NS Treinmodernisering. Het gaat om 24 bovenloopkranen. De werklasten variëren van 4 ton (21 stuks) tot 16 ton (3 stuks) met profiel en kokerliggers. Alle kranen hebben een overspanning van ruim 17 meter. Voor een optimale zichtbaarheid zijn de 16 tons kranen tevens voorzien van ledverlichting.

NS Treinmodernisering moderniseert passagierstreinen verspreid over verschillende productieafdelingen. Eén van de productieafdelingen reviseert de draai- en wielstellen. Om deze veilig te kunnen liften en verschuiven, maakt het bedrijf gebruik van kranen. Een groot gedeelte van deze kranen was aan vervanging toe.

Gunning
NS Treinmodernisering stelde een programma van minimale eisen op en schreef verschillende partijen aan. Uiteindelijk werd de order aan Mennens gegund. Mennens scoorde onder meer uitstekend op specifieke wensen en prijs. Maarten Botman, Projectleider Mennens: “Uiteraard zijn we zeer verheugd met deze beslissing en aangezien we al jaren zaken met elkaar doen op het gebied van hijsmiddelen en valbeveiliging voelen we elkaar goed aan.”

Specifieke wensen
De kranen worden in oktober 2020 geleverd. Botman: “Hierbij houden we zorgvuldig rekening met de specifieke wensen van de klant. Zo bieden we weekendwerk, verzorgen we VGM-plannen, leveren we de kranen in een specifieke RAL-kleur én doen we een aantal modificaties aan de ‘standaardoplossingen’. Gezamenlijk hebben we de juiste oplossing gevonden.”

Levering en assemblage
De benodigde componenten zijn inmiddels besteld bij leverancier Verlinde en worden straks in de Mennens-vestiging in Groningen geassembleerd. Botman: “Deze combinatie en met de ruime ervaring die we samen hebben, zorgt ervoor dat we tot een oplossing zijn gekomen die optimaal aansluit op de wensen van onze klant. Wij kijken ernaar uit in het najaar de kranen te leveren.”

Meer informatie
Wilt u weten welke hijskraan optimaal aansluit op uw vraagstuk? Kies de juiste kraan voor uw bedrijf: Mennens maakt graag een analyse en biedt u een vrijblijvend advies op maat. Neem contact met ons op.