Een zelfrijdende mobiele portaalkraan: de flexibele hijsoplossing die meebeweegt in een snel veranderende markt.

We kregen de vraag van een internationale automotive organisatie om mee te denken over een mogelijke hijsinstallatie in hun nieuwe bedrijfshal. In deze hal waren geen voorzieningen voor een vaste hijskraan aanwezig. Eigenlijk had een vaste installatie ook niet hun voorkeur. Door de voortdurende veranderingen in hun markten zocht deze organisatie dan ook een hijsoplossing die daarin vlot kon meebewegen zonder al te grote aanpassingen.

Al snel kwamen we bij de optie van een volledig elektrische zelfrijdende mobiele portaalkraan. Samen met een aantal werknemers van de organisatie zijn we gaan kijken bij een klant waar Mennens reeds een dergelijke mobiele portaalkraan geleverd en geïnstalleerd heeft. Deze is daar al een tijdje succesvol operationeel.

Dit bleek dé oplossing: er zijn voor deze kraan geen aanpassingen nodig aan de constructie van het huidige pand. De kraan komt niet vast te zitten aan muren of in een rails. Ook kan hij in de toekomst indien gewenst eenvoudig op andere locaties ingezet worden.

 

Een mobiele portaalkraan met een WLL van 4 ton

De maximale hijslast van deze installatie is 4 ton en er zitten twee kettingtakels aan van elk 4 ton. Sommatie zorgt ervoor dat de totale last nooit meer is dan de maximale hijslast van de installatie. De zelfrijdende mobiele portaalkraan kan in alle richtingen elektrisch rijden en heeft op de vloer geen rails nodig. Een gladde betonvloer is al voldoende. Zware lasten kunnen dus eenvoudig naar de plek gereden worden, waardoor zwaar tillen tot het verleden behoort. Uiteraard is de mobiele portaalkraan voorzien van sensoren, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan bij het kraanrijden. 

Mobiele portaalkraan 4 ton Mobiele portaalkraan aluminium Zelfrijdende mobiele portaalkraan

“Met deze zelfrijdende mobiele portaalkraan kunnen we (zware) lasten vlot en veilig hijsen en verplaatsen op onze grote werkvloer. En we kunnen deze op elke willekeurige plek inzetten.”

 

Portaalkraan kopen of meer info omtrent de mogelijkheden van deze  zelfrijdende portaalkraan voor jouw organisatie?

Neem contact op met de Mennens-vestiging in jouw regio of bekijk ons uitgebreid gamma portaalkranen.