Al lang met pensioen en nog steeds actief binnen Mennens, al 60 jaar!

Op 10 november werd Martin Bleiksloot in het zonnetje gezet voor 60 jaar in dienst bij Mennens Rotterdam. Dit terwijl hij al enige jaren met pensioen is.  We stelde hem een aantal vragen over zijn langlopende carrière bij Mennens, bijzondere momenten en de reden dat hij ondanks zijn pensioen nog actief is voor Mennens.

Hoe lang werk je al voor Mennens?

Ik werk al bij Mennens sinds 17 september 1962, dus nu al de 60 jaar voorbij!

Hoe ben je ooit bij Mennens begonnen en in welke rol?

Na school ben ik via een arbeidsbureau bij Mennens terecht gekomen en ben ik begonnen als tuiger. Ik heb hier alle beginselen van staaldraad geleerd, bijvoorbeeld het splitsen e.d.

Aansluitend na een gedegen inwerkperiode werd ik ingezet als scheepstuiger aan boord van diverse schepen. De scheepstuigages werden naar verloop van tijd minder en heeft Mennens de omslag gemaakt naar inspectie van alle soorten hijs- en hefmiddelen. Hierbij was ik een van de eerste monteurs die bij Mennens in de “Servicedienst” ging werken.

Welke functies heb je allemaal gehad?

Ik heb in al die jaren meerdere rollen gehad, zoals tuiger, scheepstuiger en monteur/inspecteur. Op dit moment doe ik nog diverse werkzaamheden, denk aan transport.

Hoe vaak ben je verhuisd qua pand/locatie?

In deze 60 jaar ben ik 3x verhuisd; vanaf de Wijnhaven naar Schiedam en na mijn ‘valse’ pensioen ook mee naar het huidige pand in Vlaardingen.

Kun je wat unieke momenten benoemen?

Dat zijn er vele, maar deze staan me het meeste bij:

  • Opstarten van de eerste keurklanten (Gasunie), hierbij ging ik het hele land door om bij alle tussenstation van de Gasunie de hijs- en hefmiddelen te keuren.​​​​​​
  • Thomassen de Steeg, dit was een grote machinefabriek in de Steeg en ook hier keurde ik de hijs- en hefmiddelen. En ook een week lang oogbouten tellen, dat waren er heel veel.

Wat is je het meeste bijgebleven in al die jaren?

De werkzaamheden bij DAF in Eindhoven, het keuren en testen van diverse hijs- en hefmiddelen. Hier werkte ik ook meerdere diensten zowel op de dag als ‘s nachts. Dat heb ik bijna 30 jaar gedaan! Ik werd meestal zelf direct vanuit DAF benaderd voor het verzorgen van de inspecties voordat Mennens werd gecontacteerd.

Je bent al met pensioen, maar werkt toch nog een aantal dagen voor Mennens. Kun je vertellen hoe dat zit?

Drie weken na mijn pensioen werd ik alweer gebeld door de toenmalige service manager of ik even langs wilde komen. In dit gesprek werd ik gevraagd of ik 2 dagen in de week een aantal klanten wilde bedienen. En dat wilde ik eigenlijk gewoon graag.

Stel je gaat echt stoppen met werken bij Mennens. Wat ga je het meest missen?

Het sociale bij Mennens en ook de klanten.

Waarom is voor jou Mennens zo’n fijne werkgever?

Stabiel en solide bedrijf ook op sociaal vlak en de leuke omgang met collega’s.

Wil je nog wat kwijt aan de collega’s van Mennens?

Veel succes en heel veel gezondheid allemaal.