Al 46 jaar met veel plezier in dienst


Ben Haarsma startte ruim 46 jaar geleden bij Mennens (toen nog Den Haan) als staalkabelbewerker. Zijn voornemen: vijf jaar blijven en daarna weer eens verder kijken. Dát liep dus anders. Ben vertelt.

“Toen ik de eerste dag bij Den Haan begon was de eerste vraag in de werkplaats: hoelang blijf je? Ik antwoordde dat ik na een jaar of vijf wel weer wat anders zou willen doen. Dat begrepen mijn collega’s wel.

Die vijf jaar zijn er nu meer dan 46 geworden. Naast staal- kabelbewerker ben ik ook voorman staalkabel en voorman expeditie / werkplaats geweest. Nu vervul ik met veel plezier de rol van manager werkplaats en logistiek in Dongen. Een mooi moment dat me altijd is bijgebleven was met een klant die een staalkabel wilde kopen. Toen ik hem vroeg waarvoor hij de kabel ging gebruiken, antwoordde hij dat ik wel erg nieuwgierig was. Maar toen hij mij het gebruiksdoel vertelde, adviseerde ik hem een andere kabel. Dat vond hij fijn en hij bedankte me daarvoor. Dat is waar Mennens nog altijd voor staat. Hoe mooi!”