Bespaar ruimte en ga voor meer werkcomfort

Hoogwaardige kranen maken ergonomisch werken mogelijk, verhogen het werkcomfort, versnellen het werk- en productieproces én zijn ruimtebesparend. Vertrouw op de expertise van Mennens en laat je adviseren over de perfecte oplossing voor jouw werkomgeving.  

Er zijn tal van bekende en minder bekende factoren die het (langdurig) optimaal functioneren van een kraan beïnvloeden. Denk aan integratiemogelijkheden in bestaande werkomgevingen, de ergonomische uitvoering en de plaatsing van takels, wissels en bochten. Maar bijvoorbeeld ook aan het in positie houden van ladingen tijdens beweging. Mennens is expert in al deze aspecten. 

Werkomgeving inrichten: neem ons vroeg mee in het proces

Sta je op het punt een werkomgeving (opnieuw) in te richten? Neem ons vroeg mee in het proces. Op basis van de ruimte en gewenste inrichting geven onze consultants een vrijblijvend advies op maat. Zodat de kraan perfect wordt geïntegreerd in de beschikbare ruimte.

Een greep uit ons assortiment: 

  • Standaard bovenloop- en onderhangkranen: In verschillende uitvoeringen, voor uiteenlopende toepassingen.
  • Explosieveilige kranen: Kranen die voldoen aan de ATEX-richtlijn, geschikt voor werkomgevingen met explosiegevaar (EX-zones).
  • Cleanroomkranen: Ga voor meer werkcomfort en verhoog de efficiency in jouw cleanroom.
  • Zwenkkranen: Zowel wandzwenkkranen als kolomzwenkkranen, eventueel voorzien van een hand- of elektrische takel. Met keuze uit een manuele of elektrische loopkat
  • Portaalkranen: In diverse uitvoeringen: verplaatsbaar met zwenkwielen, gemonteerd op rails, in aluminium of staal, met manuele óf elektrische takels.
  • Monorails: Voor specifieke trajecten of complexe routes, zo gewenst voorzien van wissels of een variabele draaischijf. Hiervoor maakt Mennens gebruik van het EUROSYSTEM 2000-systeem van Verlinde.

Sway-functie

Om ladingen veilig te bewegen zonder kans op verspilling of schade door zwiepen, heeft Mennens een speciale sway-functie ontwikkeld. Dankzij een extreem lage rolweerstand blijft de lading optimaal in positie.

Meer informatie

Benieuwd naar de meerwaarde van bovenloopkranen, zwenkkranen en monorails voor jouw organisatie? Neem contact met ons op.
 

Voorbeelden van kranen en monorails geïnstalleerd door Mennens

  • Bovenloopkraan bij AMG. Voor een nieuwe hal bij AMG mocht Mennens een dubbelliggerkraan (20 ton) leveren met een overspanning van 11,4 m. We voorzagen de kraan van een VT4 kabeltakel.
  • Bij SESVanderHave, marktleider in suikerbietenzaden, installeerden we een nieuwe bovenloopkraan, inzetbaar voor het productieproces.
  • Nieuwe compacte dubbelliger-bovenloopkraan van ruim 12 ton (2 x 6.300 kg) voor Spuiterij B. de Wilde BV in Vaassen.

 

                         

 

In de praktijk: Boskalis

Mennens is vaste leverancier van hijsmiddelen voor ’s werelds grootste baggermaatschappij Boskalis. Ontdek meer over onze samenwerking in de video.